vo windows-e aj gnu/linux-e nahodne vypadava pripojenie na internet. akoze sa spusti os a nejde. vacsinou pomoze vybrat kabel a zasunut, ale niekedy to nepomoze. takmer vzdy pomoze restartovat. najskor som si myslel ze to je to fyzicky problem na konektore/porte ale zarazilo ma ze restartovanie pomaha. dakujem za pripadne odpovede.
You are registered as user #457083 with the Linux Counter.<br/>
Given enough eyeballs, all bugs are shallow.<br/>
v mojom pripade som tam doplnil "jablko" (to co je tucnym to je moje hostname), pripadne napis ake mas hostname a co mas v tom subore, toto riesenie asi nieje koser ale mne to pomohlo
navrh pre admina: Nebolo by odveci zistit odkial sa pripaja a pokial je to staticka IP tak mu dat na nu ban aspon na mesiac a popripade aj zrusit ucet.
ps: k teme, nehlasi to nahodou v logu kam sa pcha vystup z dhcp klienta (asi /var/log/messages) nieco o tom ze niekto ukradol IP adresu popripade na wilde nevyskoci podobne okno? toto vyzera na helpdesk poskytovatela internetu (ak ten router nie je dokonca privatny).
localhost je 127.0.0.1, tebou poskytnuta rada bola dosledkom zadratovania po zmene nazvu z "server" na "jablko". mimochodom, kto ten server vyhodil?
ps.: pre zadavatela - ak ti to robi v viacerych os tak na tom istom hardware, tak to poukazuje bud na chybu pocitaca alebo sietoveho pripojenia. predpokladam ze si vylucil problem sietovky ako pokazeneho hardware a tym padom ostala otazka na dodavatela/poskytovatela internetu. nie, tato chyba sa s najvecsiou pravdepodobnostou netyka linuxu.
dmesg
:cely vypis je tu.
boli vylucene problemy s hardware ? ta chyba na sietovke sa zacina prejavovat par sekund po starte. a bola vylucena aj chyba u poskytovatela (napriklad nevhodna kabelaz)?
sietovky sis kedysi nevynikali stabilitou, ale to sa mozno zmenilo.
[ 28.848251] eth0: SiS 900 PCI Fast Ethernet at 0xe400, IRQ 21, 00:15:58:68:de:25.
[ 99.749731] NETDEV WATCHDOG: eth0: transmit timed out
[ 99.749741] eth0: Transmit timeout, status 00000004 00000000
kolko asi tak ubehlo sekund medzi nacitanim ovladaca sietovky a prvym vypadkom, tolko co akurat stihlo odpovedat dhcp?
ps.: odporucil by som vyskusat inu sietovku (intel, 3com), najlepsie aj s inym kompom na tej interfernetovej pripojke.