Zdravim. Pri kopirovani dat cez ftp z linuxu na windows alebo opacne mam problem so subormi s diakritikou. Na linuxe som mal locales povodne nastavene na en_US.UTF8, skusal som to zmenit na sk_SK.UTF8, sk_SK ISO-8859-2, dokonca som skusil aj sk_SK CP1250 co ale neviem ci je platne. Asi mam dnes zli den ale ani po niekolko hodinovom googleni a skusani neviem, ako docielit ze ked sa z windowsov pripoji dakto na moje ftpko a bude chciet uploadovat subory z diakritikou tak ze to pojde bez problemou. Za kazdu radu vopred dakujem.
(viem ze pri jednom type prenosu sa robia taketo blbosti ale neviem teraz ako na to )
Standardne sa predpoklada prenos textovych suborov (bez diakritiky), teda rezim ascii. Pri prenose
binarnych suborov, komprimovanych suborov a suborov s diakritikou a atributmi (napr. z
WordPerfect-u) musim prepnut prikazom bin na binarny mod. Na textovy mod sa prepnem spat
prikazom ascii.
tento komentar som nasiel na tu
rfc2640
Vdaka
To ze teraz mate ftp server ako sucast NT envinronmentu je vedlajsie, rovnako ako je vedlajsie ze sa to da ojebabrat aj priblizne tym sposobom ako pises a ako to briblizne funguje. Nakolko nepises akeho FTP klienta pouzivas, tak naozaj jedine co sa da odporucit okrem toho co uz bolo povedane, je zakupit pausal na vyuzivanie krystalovej gule.
btw. pisal som ze sa zvadsa ako klient pouziva TotalCommander. A to bol aj kamen urazu. On totiz este nepodporuje uplne korektne UTF8 a to som sa spoliehal ze ano a tak som hladal chybu vsade inde. Cez filezillu to uz beha jedna radost. Najviac ma tesi ze nemusim preucat vsetky linuxy na nieco ine ako UTF8.