Ati, Ubuntu 8.04
Mam taky menší problém s novo nainstalovaným ubuntu... V skutku sa mi veľmi páči, ale stále mám problém s mojou grafikou... Je ňou ati mobility radeon 9600/9700... Nainštaloval som ubuntu a hneď mi vyskočilo okno, že používam uzavretý hardware... Nebol som na to pripravený, pretože som si myslel, že to budem musieť nainštalovať ručne... No klikol som tam a grafiku nainstalovalo... cez fglrxinfo som si zitil, že ju nainstalovalo dobre... Lenže stále mi trochu sekali okna a videa (ci na strankach, youtube ale inde, tak aj v prehravacoch, kaffeine, totem)... Chcel som skúsiť to spraviť ručne... Našiel som jeden návod, lenže tam chcel prepísať soruce list na 7.10... spravil som to podľa toho až na zmenu toho source listu... No na moje prekvapenie to išlo absolutne dobre... Všetci začalo krasne fičať... Lenže keď som vypol PC opäť všetko "drtilo" ako predtým... Ono to nie je nič hrozné, ale tak po čase sa pri tom dosť zle pracuje
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
To by ma zaujimalo ci ubuntu berie do uvahy support mattrix pre ovladace od Ati. Aku verziu to ovladacov to vobec nahodilo? ja som bol v tom ze ATI uz nepodporuje tak stare grafiky a pre ich ozivenie je potrebne laborovat s starymi ovladacmi alebo pouzit open source radeon.
ja pouzivam tiez ubuntu 8.04 a grafiku ATI 9700 , ale mam problem s nainstalovanim ovladacov.
ked dam nainstalovat ovladace samo cez hardware monitor tak po restarte stroja mi nahodi len biely screen a neviem kde to viazne.robi mi to stale .
poradte neaky navod ako na to
dik :)