vydrz baterii
Na mojom notebooku Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530 som si vsimol, ze ked ho spustim, baterka hlasi vydrz okolo 2 hodin. Vvdrz baterii zacne rapidne klesat ked sa spusti chladic na grafickej karte (Ati Radeon Moblity 2300HD) To iste sa dialo aj vo Windowse, no ked som chcel dosiahnut vacsiu vydrz baterky, stlacil som tlacidlo na notebooku, ktore originalne sluzi na utisenie chladicov (co hned znizilo vykon pocitaca ale na druhej strane predlzilo vydrz baterky). V Ubuntu to tlacidlo nefunguje.
Chcel by som sa opytat vas, odbornikov, ako postupovat, ked potrebujem od notebooku dosiahnut co najdlhsiu vydrz (a mensi vykon)
Ako napriklad utisit znizit vykon grafickej karty...
PS: existuje nejaky hudobny prehravac ktory funguje iba prostrednictvom terminalu bez grafickeho rezimu?
Vladi
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Je to tak..vydrz je naozaj biedna. A zvlast to citit ked zacne chladit graficka...vtedy percenta bezia dole jedna radost a notebook hreje ako sialeny. nic to...ale inak mi sluzi dobre.
vdaka za radu, nech sluzi aj tebe :)
suhlasim s tebou ... vsetko je na nom OK, v cetne 7 distrib. linuxu .. a ide..
Viac menej ho mam vzdy na elektrike ;-) co uz
Nech sluzi aj tebe
nie su tlaky, je len malo znaciek, ktore sa pokusaju o nb kvality pri vsetkych svojich modeloch a je pravda, ze cenou nemozu konkurovat low end ponukam
- ja sa snazim z tej mojej vyzmykat co sa da a Linux mi je pritom najlepsim prostriedkom.. aj ked som este len zaciatocnik:)
Mozno stastny notebook ;-)
aj ked je notebook vlastne pocitac pre mobilne pouzite v skutocnosti tento fakt nie je hlavnym argumentom pre jeho kupu. co uz. vlastne aj ja pouzivam na pracu hlavne notebook a nie desktop, ktory je odomna na meter (aj ked to je aj s toho dovodu, ze tam nie je linux).
Ventilátor hučí, 2.6 GHz ani nemá efekt (1.6 GHz Intel Centrino na IBM je poznateľne rýchlejší).
V práci mi prišli DVA! laptopy Siemens Amilo ktorým odišiel HDD (hlavička)!
Moja skúsenosť: Siemens Fujitsu nikdy viac...
Takze je to asi o skusenosti a praxi ;-)
Ja zatial som za FS .. linux ide na nom bez problemov ;-)