Nejde nainštalovať Windows vedľa Linuxu
Disk mám rozdelený:
21gb - /
145gb
144gb
7gb - /home
Ten 145gb HDD som sformátoval na FAT32 aby ho linux rozpoznal. Pri nabootovaní windowsu som mal particie v rovnakom poradí ako sú napísané vyššie a win spoznal iba tú FAT32. Tak som ho tam chcel nainštalovať ibaže windows proste nechcel a stále vyhadzoval chybu že particia nieje na windows kompatibilná.
Tak som dal QUIT (nič som neinštaloval a ani neformátoval!) a pri boote som zistil že mi Win odpálil grub :-/ (to som samozrejme bez problému napravil)
Ako mám pokračovať? Odinštalovanie Ubuntu neprichádza do úvahy :(
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
livecd partedmagic dokaze myslim presuvat particie - len musis byt pripraveny ze to moze trvat dost vela hodin (mozno aj viac ako jeden den) bez vypnutia pocitaca
ked mozem pozerat tv stream cez virtualbox tak neviem preco by to mal byt problem s nejakym hudobnym programom, keby ze povies ze ide o 3D grafiku tak pochopim, ale cez vybornu podporu ALSA-y od virtualboxu nevidim problem....
teraz to neber ze rypem alebo daco, len ma zaujma kde moze byt problem.
boli urcite vynimky pri niektorych buildoch windows ale nedalo sa na to spolahnut.
takze ak to chces urobit s co najmensim objemom strateneho casu, tak zrus particie (nezabudni si zazalohovat co potrebujes aby si potom neplakal), nahod windows s tym ze si rozdelis pri instalacii disk tak ako potrebujes a nakoniec si nahod linux (a jemu daj disky tiez podla rozumneho uvazenia). on ti aj obvykle urobi priamo do boot managera zavadzanie obidvoch systemov.