Aka je vasa motivacia pri praci s/na opensource ?

Sekcia: Ostatné 03.05.2008 | 00:01
Avatar chatpall   Používateľ
Naco sa snazime propagovat opensource, naco piseme clanky odborne, menej odborne alebo uplne neodborne na temu opensource ked za posledne roky vidime iba upadok PC vzdelanosti, uplnu ignoraciu toho o co sa snazime ako skupiny, ale aj jednotlivci?
NERUSTE TENTO UCET!!!
    • Re: Aka je vasa motivacia pri praci s/na opensource ? 03.05.2008 | 00:09
      Avatar zr3zo Arch Linux  Používateľ
      Tak podla mna to nieje zbytocne, praveze naopak ... aj ked malo ludi prejde na opensource ale aspon jeden tak je to uspech. Vidm to u nas na skole ... ako rozpravam o linuxe tak zopar ludi sa uz odhodlalo aspon vyskusat a to je uspech
      a moja motivacia je napr ciste svedomie ze to mam legalne 8)
      zrezo@jabbim.sk
    • Re: Aka je vasa motivacia pri praci s/na opensource ? 03.05.2008 | 01:33
      Avatar marowit Arch Linux  Používateľ
      virtualne plochy, upgrade vsetkeho softveru naraz, lahka instalacia novych programov ( bez zhanania crackov - iba priklad: pacman _S k3b, 3 min; Nero 8, Win Vista, PC vykonovo podobne mojej sunke 17 min s trhanim vlasov ),nestaram sa o virusy, amarok, atd..
      Cesta späť je nemožná ,napred sa ísť musí. Ľudovít Velislav Štúr
    • Re: Aka je vasa motivacia pri praci s/na opensource ? 03.05.2008 | 14:36
      Avatar qw11 ubuntu mate 22.04 HP 17-ca1006nc  Používateľ
      Ja by som nepovedal ze ide o upadok pc vzdelanosti ale o specializaciu. Je to nieco podobne ako v automobilovom priemysle. Tiez si uz doma nenime olej a neopravujeme motory ako to bolo za komunistov ale nechavame to na servis. Tak isto aj v dnesnej dobe sa z ludi pri pc stavaju uzivatelia a nepotrebuju sa vrtat v systeme. Uz odchadza doba ked chcel kazdy vediet ako to funguje a staci len ak to funguje a sluzi.
      To je dan za masove rozsirenie.
    • Re: Aka je vasa motivacia pri praci s/na opensource ? 03.05.2008 | 15:35
      Avatar Peter Kotrčka Fedora  Používateľ
      je to velmi jednoduche - pracujem na OS, nakolko chcem mojou novou distribuciou prekonat Greenie :-)

      propagujem, pisem, pomaham (v mojom pripade je to prekladanie) - pretoze je to moznost, ako za skvely soft "zaplatit". a robim to rad, lebo v dalsej verzii to budem zasa ja, kto vdaka tejto pomoci dostane o chlp lepsi program.
    • Re: Aka je vasa motivacia pri praci s/na opensource ? 03.05.2008 | 18:36
      Avatar david Debian Lenny  Používateľ
      chatpall mas pravdu je to o pohodli userov. darmo im budeme vsugerovavat linux (atd) k pouzivaniu ked, len co sa vyskytne nejaky zadrhel mame okamzite softverovych migrantov. Myslim si vsak, ze netreba polavovat v snazeni. Ked ziskame colen jedneho cloveka pre komunitu ziskame tym vela....
      dreamwalker
      • Re: Aka je vasa motivacia pri praci s/na opensource ? 03.05.2008 | 19:04
        Martin   Návštevník
        Ak užívatelia prechádzajú z Win na Lin, tak porovnávajú. Ak by decká mali aj v škole Linux, brali by ho ako samozrejmosť.
      • Re: Aka je vasa motivacia pri praci s/na opensource ? 03.05.2008 | 19:56
        Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor
        to je ta drb...a ludska povaha, pokial sa vyskytne zadrhel na systeme ktory maju zadarmo, tak nie su schopni tomu venovat ani trochu casu, narozdiel to, ze vo windowse je tych zadrhelov niekolko desiatok (ak nie stoviek) tisic, tak to sa berie ako samozrejmost a mavne sa rukou so slovami ze je to windows.

        Uzivatel si v prvom rade musi uvedomit ze existuje moznost volby a nemusi byt viazany iba na jednu spolocnost. Bohuzial v sucasnej dobe si to vo vela pripadoch neuvedomuju ani ludia profesionalne sa venujuci IT problematike.
        git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
        • Re: Aka je vasa motivacia pri praci s/na opensource ? 03.05.2008 | 20:07
          Avatar Peter Kotrčka Fedora  Používateľ
          a napriklad taky radek hulan - pokial sa najde problem na windows (a nasiel ich dost - a kopu dalsich mozno nezverejnil), tak sa tomu venuje, az kym ho neodstrani. ked najde problem na linuxe, tak je to proste ten primitivny a koncepcne zastaraly linux.

          a tak je to u kopy "uzivatelov". s windowsami sa budu babrat, kym na nieco nepridu (ved je to windows, tam to musi ist) - ale pri linuxe to proste zvalia na to, ze je to "amatersky soft" a riesia ho reinstallom na windows (vista)
          • Re: Aka je vasa motivacia pri praci s/na opensource ? 03.05.2008 | 21:04
            Peter2   Návštevník
            No ved prave, a prave o tom Windowse by sa dalo hovorit ze je zastaraly, Linux je zväcsa ovela modernejsi. A vychadza to aj casovo Linux prisiel neskor ako Windows. A suhlasim aj s tym ze Linux maju zadarmo tak sa im nechce s nim bavit, a Windows ktory maju zväcsa tiez "zadarmo" tak s tym sa hrajuuuu donekonecna. A este rad mam ked niektory takto stale rozoberaju co vo Widlach vyriesili a rozchodili a ty spomen Linux a hladia na teba ako na cloveka z ineho sveta. Proste vytrcas z davu, si iny ako ostatny, tak tu nemas co robit, chod prec. Windows sa berie ako samozrejmost. Este aj na ludi co pouzivaju Mac OS divne pozeraju.

            "Uzivatel si v prvom rade musi uvedomit ze existuje moznost volby a nemusi byt viazany iba na jednu spolocnost. Bohuzial v sucasnej dobe si to vo vela pripadoch neuvedomuju ani ludia profesionalne sa venujuci IT problematike." - ono problem je v tom ze to nie je len vo svete IT, ale vo vsetkom, ludia su proste taky. Pocuvas inu hudbu ako ostany, pozeras iny typ filmov ako sa ostatnym pacia, pouzivas iny program iny OS tak si divny, ako som to pisal vytrcas z davu, nemas tu co robit. Je to proste v ludskych povahach - proste zi si zivot, ale opovaz sa byt iny...