Zdielana pamat na gk. ati
mozete mi prosim poradit ako zmensim zdielani pamat na gk. ati xpress1100, [notebook asus x51r, distro-debian]notas mal povodne len 512mb ram a dokupil som este 1GB ramku, a ked som este behal pod dualbootom s winxp tak som nastavil v aticcc, 256mb pre grafiku takze mam teraz len cez 1.2Gb ramky pre system...
a 256mb pre grafiku nepotrebujem... [info, win uz nemam takze, riesenie typu da si win neprichadza do uvahy]
> takze skusal som to nastavit cez aticonfig za behu pod fglrx ale nic aj do xorg sa zapisala poziadavka na max-grafsize .... a nic
> nepoznate ine ucine riesenie? tak aby mala gk. zas povodnych 64MB ?
dakujem za akekolvek napady :]
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
1) zdielanu kartu od ATI, modernu ale na novej doske.
2) novy procesor
1+2) da sa aj zabezpect zakupenim noveho notebooku strednej triedy ktory obsahuje taku grafiku
3) nainstalovat si NON GPL ovladace
4) precitat si navod na pouzitie daneho ovladaca od vyrobcu karty a aj od vyrobcu x.org.
Prispeje mi niekto na to alebo len niekto chce aby som nasiel zodpovedajucu cast prirucky a prelozil ju do slovenciny?
sakra zase instalovat win na 5minut :D
pripadne update biosu, aby tam ta moznost bola...
reset bios ? je to notas :] [deflautne nastavenie biosu som skusal]
upgrade biosu opravuje jedine chybu pre os win$... a nic sa nepridava do nastaveni ....
Takze by som odporucil prejst bios ci je tam taka volba a tak isto parametre ovladaca ktory pouzivas. Teda to, co uz bolo povedane. Samozrejme ze by som odporucil aj pozriet do logu z xwindows ktory je v /var/log ci tam nebol len nejaky preklep.