Laptop
rozmýšlam nad kúpou notebooku. Hľadal som, čítal som recenzie, no nič pre mňa som nenašiel. Ponuka je široká. Ak máte nejaké skúsenosti prosím napíšte, budem vďačný.
Na notebooku chcem používať Linux, takže zostavu sa snažím primerane vybrať.
-Keďže Linux, tak by som sa chcel vyhnúť ATi. Geforce a Intel grafické môžu byť. Grafická nemusí byť nejako super výkonná.
- Výdrž batérie by mala byť kúsok vyššia. Chcem ho používať na cestách mimo napájania, tak aby niečo vydržal.
- Keďže by mal mať vyššiu výdrž, ukrátim na displeji. Uspokojil by som sa od 12' do 15'.
- Notebook by mal byť menší, ľahší, vhodný na prenos.
- RAM aspoň 2 GB (menej nechcem)
- HDD aspoň 160 GB
- CPU z rady Intel core 2 duo. Nie slabý.
- WiFi, BT, eternet, webkamera, DVD mechanika, USB
- NB zameriavam na použitie ako internet, multimedia (filmy, video atd), nie hry, kompaktny.
- Mal by niečo vydržať (keďže na cesty), kúsok pevnejší, kvalita prevedenia.
cena: do 30 tisíc.
Aké máte skúsenosti s linuxom a NB? Ako je náročný linux na batériu počas práce?
Ďakujem za príspevky.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
tato veta ma fakt rozosmiala
Praktický notebook s 12.1" displejom WXGA (Amazing Crystal Vision) (1280x800) a hmotnosťou len 1,80 kg, Centrino Duo, Procesor Intel Core2 Duo procesor T5450 (1.66GHz, FSB 667MHz, 2MB L2) chipset Intel 965GM, pamäť 2048MB DDR2 667Mhz, pevný disk 160GB, integrovaná grafika Intel X3100, DVD/RW Super Multi double layer napalovačka, sieť Gigabit LAN, WiFi 802.11g, Express Card, Bluetooth, Web kamera 1.3Mpx, Modem, čítačka kariet MMC/SD/MS/MS Pro 4-in-1, Fingerprint Reader, 3 x USB2.0, 1xHDMI, VGA, audio, batéria Li-ion 8 cell, rozmery 303 x 231 x 29.5mm, bez OS, farba : WASABI green - s myškou a taškou vo farbe notebooku
za 27 s dph
prajem pekne nakupovanie.....
a este sa opytam na znacku MSI? ....
ked chces dlhy vydrz tak tam predsa nebudes pchat 2,4GHz CPU?
je rozdiel linux so spustenym gnome, OOo, KDE aplikaciami atd a linux, kde mas otvoreny openbox a xterm...
nejde mi na nom...pockaj??...s2disk (ale moc som sa s tym nehral...)
este som neskusal expresscard...
jediny problem ze vydrzi len 2 hodiny
problem je ze stoji "len" do 20 K
ale keby som chcel dat az 30K tak si uz kupim mac book.....
1. ma wifi intel (funkcne okamzite)
2. funkcna zabudovana webcam
3. modryzub tiez funguje bez chybne
4. vydrza na baterky nad 5 hodin
5. vaha pod 2kg
6. 2GB RAM
7. 160GB Disk
8. funkcna SD/MMC citacka
9. CPU core2duo 1.66Ghz
ma 2 bugy:
1. nejde finger print (fakt ma netrapi)
2. ked strcis sluchatka do PC, hraju aj repraky (co ma tiez netrapi, kedze do NB strkam tak externe repraky :)).
PC=NB
http://www.alza.sk/notebook-fujitsu-siemens-esprimo-u9200-d85555.htm
Pozeral som aj iné značky, no nič som stále nenašiel okrem Acer Aspire 2920. Je to tiez podobný book. Asus tiež hovoríte, že sa kazia. Acer sú spoľahlivé? Čo hovoríte na Aspire/Esprimo? Má tu niekto niektorý z týchto notebookov - aké máte skúsenosti s nimi pod linuxom?
Dakujem
Kolegovia maju tiez podobny 12" MSI S262 ale s Intelom a tiez absolutna spokojnost.
MSI som už úplne upustil. Acer a Asus tiež, po prečítaní niekoľkých fór ohľadom kvality.
Zostal FS Esprimo U9200. Googlil som a našiel som takýto článok, ktorý ma veľmi nepotešil...Hlavne okolo toho vstupu na slúchadká :-(
Mimochodom koľko stojí 1 GB RAM DDR2 do booku? Menil som ramky na stolových počítačoch. Ako to je u NB? Musím bežať do servisu, alebo je to nenáročné?
Môže sa stať, že trafím dobrý kus, ale ak nie, tak sa budem chytať dobre za hlavu :-(
ja ti hovorim, ze 14 (a to nehovorim o widescreene) a pravdepodobne aj 13 je prilis vela, naopak eee a podobne je prilis malo na nieco seriozne.
a dost, mozes mat posledne slovo