Nevyriešený problém = Windows
Zamenil som GPRS ZadaCOM za winmodem s Conexant chipsetom, problém je v tom že drivery pre tento modem sú platené! DELL ponúka tieto drivery ako OEM pre Ubuntu, lenže som používal KDE s Debianom, možno niekoho urazím ale Kubuntu je nepodarok.
Neviete niekto spôsob ako tento modem rozbehať v Debiane Etch? Zatiaľ som nútený používať Windows a nový modem fakt nebudem kupovať, pretože notebook zamením o pár mesiacov za nový. Poprosím už aj ja o radu,,,
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
http://www.linmodems.org/#chipsets
Ci by pomohlo vyskladnit v bazari nejaky k56flex modem na Serial port , popripade na USB, netusim.
ak ti nevyhovuje rychlost demo verzie a ovladace od linmodem neboli uspesne, tak by ma zaujimalo odkial mas na notebook ked nechces utratit menej ako 20 USD. ale to je uz namet na flame ako tie stovky ponuk na warez pri spomenuti bullshit modemu. maj sa.
si kupim chalupu a nebude sa mi chciet opravit defekt na aute a tak sa opytam ako sa startuje susedova skodovka.
ja sa robim zaujimavym.
ps: mas dobre pozadie. teda toto. no a co.
dik... mam aj par dalsich pokreslenych... mozno pridam :)
btw nove pozadia pre greenie vznikaju pod kodovym oznacenim kathmandu... take uplne bezne europske slovo :)
linux je jadro... a ze si tam das vela opensource softveru, tak to neznamena, ze budes mat za kazdu cenu vsetko zadarmo...
mimochodom, ak si myslis ze vsetko co sa tyka linuxu musi byt zdarma, tak chod do obchodu a ukradni napriklad MotoRokr Z6, ved v nom bezi linux. alebo si ukradni napriklad hru On the Rain-Slick Precipice of Darkness, Episode One. trestnopravna zodpovednost je umerna dusevnej zrelosti jedinca az do doby jeho plnoletosti, vtedy je uz 100% az pokial ho nezbavia svojpravnosti. takze vies o com hovoris.
ak sa ti nepaci ze je nejaky produkt za peniaze, tak zvaz alternativu alebo ho nekupuj. aj toto bola tvoja volba. mozes s tym nesuhlasit alebo vyjadrit svoj nazor, ja som sa podla toho zariadil a ty?
Zial, zakupil si si hardware ktoreho vyrobca bojkotoval linuxove ovladace a ak chces ten ovladac od komercneho dodavatela, tak si musis priplatit. Co s tym mozes urobit, tak to sa tu uz niekolko krat rozoberalo. Toto nie je jediny pripad ked ludia naleteli na lacnu zvukovku s vystupom na 60V o ktorej vsetci tvrdia ze je modem. Ak ti fungoval ovladac s ubuntu (ak som dobre cital), tak ho skus pouzit v debiane, mozno to pojde. Alebo skus rozchodit tie ovladace s LinModems.org. Skutocne, ak si si uz vybral a bola to zla volba, tak sa moc toho asi uz nezmeni.
ale ak si si striktne zadefinoval pravidla do ktorych sa nezmesti proaktivita a nemienis ich zmenit, tak potom v tom ostanes sam.
nikdy som si nevsimol ze my som nemohol miesat rozne jadra na roznych distribuciach. modul patri jadru a jadro sa velmi lahko da zmenit.
PS.: pokial neprilozis ruku k dielu tak je zbytocne o tomto probleme diskutovat.
ubuntu mi este nepadlo. ani greenie. tak kde je problem so stabilitou?
debian stable je taky fakt kus unstable... a debian testing tiez nie je velka slava
</plamienok>
*buntu je zase opacnym smerom, tam uberas podla svojho gusta :P
skladanie od zaciatku... nahodi sa jadro, xserver a synaptic... a co pojde dalej, to je uz na kazdom...
mohol by som kusok pomoct... teda konkretne...
budem robit greenie 3.0.1H tak, ze budu dve CD verzie: jedna s OOo, druha s abiwordom, amarokom a K3B. teda ak Ti ide o ten program... ak ale chces komplet KDE, tak je este jedna moznost - stiahnut si nejake minimal ubuntovite cd a nahadzat si tam od zaciatku... napriklad greenie galadriel
skuste si hodit pozadie vo formate jpg, potom png a potom jpg... hrozna haluska :D
A BTW Kubuntu ma kernel z inej dimenzie ako Debian?
Ako sry, neuraz sa, ale povazovat situaciu za taku ze nutne musis nainstalovat Kubuntu ak chces driver je podla mna debilita v pripade ze sa povazujes za aspon trochu skuseneho uzivatela.
Uz len to ze Kubuntu je Debian based Ti ulahcuje ohromne situaciu...
A toto som nasiel:
1. Rafael Espíndola has ported the latest open source Conexant driver to 2.6.x kernels.
2. Download the .deb file their, double click it and it will be installed automatically. (je problem stiahnut .deb, rozbalit a aplikovat ho? trebars aj pod gentoo?!)
viac: https://help.ubuntu.com/community/DialupModemHowto/Conexant
Alebo snad ina namietka pan najmudrejsi?!