prechod z MDK na Debian...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: prechod z MDK na Debian... 21.06.2005 | 20:54dusan NávštevníkPrechod z MDK na Debian vrelo odporúčam, najlepšie na nový 3.1 Sarge. Debian obsahuje viacero nástrojov na správu balíčkov (naozaj netreba všetko kompilovať, k dispozícii je množstvo pripravených balíčkov), pre začiatok (ale možno nielen pre začiatok :)) bude najlepšie používať Synaptic. Okrem toho aj viaceré nastavenia systému sa dajú robiť prostredníctvom KDE alebo GNOME (niekto tu už spomenul, že aj Debian je celkom slušná "klikacia" distribúcia).
-
Re: Re: prechod z MDK na Debian... 22.06.2005 | 10:44krixi Návštevníka fedora? oplti sa prejst? tiez mam mandrivu, ale potrebujem v nom spustit corel photo paint, co sa da spustit v redhate. Ako sa robi preinstalacia systemu? Normalne len vsunem cd a preinstaluje sa na fedora? Je to tiez také "klikacie"?
-
Re: Re: prechod z MDK na Debian... 24.06.2005 | 19:29Majo984 Návštevníkok, a kde sa da zohnat deb 3.1 Sarge?? Tu v obchode maju en test....?! Ja by som vsak chcel stabilny system. :-)
-
-
Re: prechod z MDK na Debian... 22.06.2005 | 11:48SuSEr SuSE, Kubuntu PoužívateľJa bych zase doporucil pouzivat apt v konzoli ...
-
Re: Re: prechod z MDK na Debian... 22.06.2005 | 12:21dusan NávštevníkÁno, s tým súhlasím, ale pre človeka prechádzajúceho z MDK sa mi zdá Synaptic pre začiatok prijateľnejší (než sa spriatelí s konzolou).
-
Re: Re: Re: prechod z MDK na Debian... 22.06.2005 | 12:23dusan NávštevníkOkrem toho Sznaptic je len graf. nadstavba nad apt.
-
Re: Re: Re: Re: prechod z MDK na Debian... 22.06.2005 | 13:23SuSEr SuSE, Kubuntu PoužívateľJasne to mate pravdu, nejsem radikalni odpurce klikatek, ale tohle mi nepripadne jako oblast kde pouziti konzole neni pro zacatecnika nevhodne, snad neni takova hruza naucit se apt-get install & a spol.
-
Re: Re: Re: Re: Re: prechod z MDK na Debian... 24.06.2005 | 19:30Majo984 Návštevníkok, a kde sa da zohnat deb 3.1 Sarge?? Tu v obchode maju en test....?! Ja by som vsak chcel stabilny system. :-)
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: prechod z MDK na Debian... 24.06.2005 | 19:47transport Návštevníkpozri www.root.cz tam bol clanok o vidani sarge3.1, mozno tam bude link na nejaky obchod alebo len mirror na stiahnutie
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: prechod z MDK na Debian... 26.06.2005 | 20:06hurfo NávštevníkNa stranke debian.com mas zoznam mirrorov alebo napis kontakt a mozme sa dohodnut ja to mam stiahnute (14 CD)
-
-
-
-
-
-