manualny update ext3 journalu
tx
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
som predpokladal ze ked odmoutnes particiiu tak sa ten journal predtym updatne. ci nie?
mount /blah/blah -o remount,ro
otazkou je ci je toto odpovedou na tvoju povodnu otazku. ja osobne nepouzivam zurnal ani na ext3 (menej mi to potom skripe na disku, menovite sync kazdych 15 sekund) a tak na povodnu otazku neodpoviem.
inak toto asi vyzera na vyjazd k serveru. holt, UPS sa oplati rovnako ako aj karta schopna vzdialeneho pristupu (konzola cez network) tak ako je zvykom pri virtualizacii alebo pri znackovych blejdoch.
nechcel som to na server ale kvoli dokonalosti updatnut zurnal pred s2ram..:) preistotu. a UPS mam, kedze je to NB.
kedze ale sa nepamatam, ze by mi system zmrzol, resp. som ho musel vypnut (pri beznej praci, ked s tym nestvaram uplne zveriny....samozrejme) tak asi nema vyznam to riesit.
WlaSaTy, podla mojich poznatkov je ext3 bez journalu len ext2, nie?
skusim sa pohrat s nasledovnym, moutnut to ako ext2 a pred suspendom spustit co by malo vytvorit journal. a v pripade ze system crashne tak ho potom pouzijem a moutnem ako ext3, ak nie tak sa to zase moutne len ako ext2
(este keby sa dal specifikovat fstab pri boote a bolo by to na 1....)
inak, celkom zaujmava stranka o ext2/3