malinkata anketa
1) oddaluje sa podla vas ubuntu od debianu?
2) povazujete kubuntu (kde 3.5) a xubuntu za samostatne distribucie? do akej miery?
3) povazujete za dobry napad, dat na ubuntu medium aj niektolko windows programov? napriklad firefox?
4) ak by ste mohli rozhodnut, ake windows programy by boli na mediach, ktore by ste tam radi videli?
4a - abiword
4b - firefox
4c - gimp
4d - md5summer
4e - burnerxp (alebo nieco tomu podobne)
4f - ine (napriklad?)
5) shipit momentalne poskytuje 1 CD, kedysi ich posielalo 10. aky je podla vas dovod tohoto javu?
6) zasluzilo by si xubuntu shipit program?
7) povazujete styl prekladania aplikacii v ubuntu (lauchpad) za vhodny?
8) a posledna otazka. zasluzilo by si niektore dalsie prostredie oficialne vydanie? napriklad fluxbox, lxde, windowmaker atd?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
2. ano
3. nie
4. vid odpoved 3
5. 9 z 10 CD skoncilo v kosi
6. neviem, stahujem, nenechavam si posielat - musi sa vyjadrit niekto, komu to prospeje
7. nie
8. windowmaker, afterstep, fvwm-crystal
2) nie!
3) nie - bude viac miesta na linux programy!
4) f - ziadne
5) zneuzivanie
6) ano
7) skor nie
8) nie!!! mame predsa apt na ich doinstalovanie!
2. nie
3. nie, uplna hlupost
4. nepotrebujem okna
5. neviem
6. nie
7. podla chuti
8. dobra otazka, entlightenment a xfce by bol ok
2) vzhladom na to, ze maju spolocne repozitare, tak nie (stacil by jeden spolocny instalator, kde si vyberies, ci chces GNOME, KDE, XFCE... a mas vsetko na jedno CD/DVD)
3) aby ludia vyskusali programy, ktore pravdepodobne budu pouzivat, uz na windowse a tak po prechode velmi "netrpeli", takze ano, dobry napad
4) abiword/openoffice, firefox+thunderbird, gimp, deluge, mplayer/vlc
5) financie (+ ludia o ubuntu uz co to vedia, tak netreba prehnanu kampan)
6) spolocny instalator by si zasluzil shipit program ;-)
7) nie
8) zatial nie, neskor mozno Enlightenment
urcite by malo byt nieco na napalovanie a nieco na poratanie md5 suctu. obidvoje som teraz daval do greenie. ostatne programy su podla mna dobre, no kedze nei je nejako moc miesta, tak to s nimi netreba prehanat
Na instalacne cd s Linuxom je dost odveci davat hocijake programy pre iny system/distribuciu.. ale ak chces ludom ukazat, ze existuju aj ine a to kvalitne (vo vela pripadoch kvalitnejsie) programy, ktore je mozne mat zadarmo a legalne (pripadne aj so zdrojakom), tak je to dobra vec, ale take cd by som uz neoznacoval ako instalacne, ale skor propagacne (s moznostou instalacie)..
a stanovi.. na CD by to mozno bol problem, ale verim, ze bez toho OpenOffice-u by sa to tam dalo nejak napratat :-) a OpenOffice potom asi az na DVD, kde by toho samozrejme mohlo ist omnoho viac. ;-)
a potom aj halusky bryndza edition :)
greenie ako osoba - zensky
greenie ako system - muzsky
greenie ako cd/dvd - stredny
teda riadny bordel :D
ano :-D
2 - ani nie, ale čo do použiteľnosti, tak väčšinou sú pár verzií pozadu oproti ubuntu
3 - určite by nebolo dobré, keby to podobne robila väčšina distribúcií, radšej nejaká iná cesta
4 - ...
5 - väčšina médií sa nevyužívala
6 - ak by sa stalo ešte o trochu populárnejšie, tak áno
7 - ...
8 - ani nie...
2) nie
3) naco? ved mame firefox pre linux. Kto chce, ten si stiahne aj win verziu.
4) ziadne - viac linuxovych aplikacii
5) netusim, nezajem, ked chcem cd ubuntu, tak ho mam do 10minut stiahnute
6) neviem posudit
7) povazujem ho za velmi nepresny kedze sa do prekladania mohol zapojit ktokolvek, aj ked uz boli podniknute protiopatrenia
8) radsej spravit jedno DVD ofic. vydanie, kde sa bude dat vybrat pri instalacii prostredie z vicerych moznosti, alebo nieco na sposob netinstall cd z debianu
Ano, kam mamposlat 100Sk?
1. ano aj ked chvalabohu nie uplne (dufam, ze na .deb baliky nevymeni za .rpm ;) )
2. kubuntu som pouzival max 3 tizdne a xubuntu asi 2 dni, tak radsej neodpoviem
3. Nie. Suhlasim s tim, ze by bolo vhodne sirit linux aplikacia aj pre windows userov, ale obmedzovat koli tomu linux.... nezda sa mi to spravny napad. Rozsirenie programov ktore so spomenul v stvrtom bode medzi windowserov by sidce mnohym ulahcilo prechod, ale ak sa niekto rozhodne prejst na linux, tak prvy dojem moze dost zavazit - nech tam ma toho po naintalovani co najviac ;)
4. -
5. nemam predstavu. shipit som doteraz nevyuzil.
6. urcite
a posledna (agent question ;))preco nie?
A este ras sa za svoju lenivost neprecitat si vsetky komenty ospravedlnujem, ale mal som nutkanie odpovedat. (dosiel som po prve seriozne odpovede v kotrych sa nenadava, tak ak opakujem cudzi nazor - nieje to umyselne)
2.NIE!
3.NIE!
4.Ziaden!
5.Pubertaci to zneuzivali.
6.Nie
7.Ano
8.Naco?