Vírus v Ubuntu
mám jednu otázočku, jednému kamarátovi som dal fotky na USB kľúči, ktorý nikdy nebol vo windowse, vždy len v Ubuntu, vo Windowse bol, až keď si ho on zapojil do PC. Keď si ho zapojil, tak mu vyskočila hláška, že je tam vírus, tak ho odstránil a bolo. Keď som mu nabudúce dával fotky na tom istom kľúči, ktorý medzitým bol zase len v Ubuntu, tak mu to zase ohlásilo vírus. On je presvedčený, že mám zavírený počítač, čo sa mne nezdá, keďže som si nič nevšimol a okrem toho linuxový vírus by asi vo windovse nefungoval. Zaujímalo by ma, v čom by mohol byť problém.
Vďaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
vzhladom na to ze tvoj kamarat nevravel aky typ virusu tam bol, tak mozeme skonstatovat iba jednu vec. Problem bol v tom, ze Antivirus nasiel kus binarneho balastu ktory identifikoval ako virus.
Ci to bola cast partition table co neobsahovala pre antivirus predpisany stage1 boot manager alebo ci si nahodou na ten kluc nedal nejake exe z pochybneho zdroja, alebo ci nepouzivas kreknute programy pod wine ktore sa mohli pokusit zreplikovat na ten kluc, to my nevieme. Rovnako ako nevieme ci si len nerobis srandu.
autorun.inf
je konfiguracny subor...a najdolezitejsiu... akoze oci? :)