Prihlasenie v SuSe 11
neviete niekto ako sa mam prihlasit , dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Passwords:
- Password for root is linux
- Password for linux is linux
ale to si myslim ze by malo stacit
stlacit naraz tri klavesy, CRTL+ALT+F1, prihlasit sa heslom co sa vypise na obrazovku pri LiveCD, spustit dmesg a prejst do toho adresara pomocou cd a pozriet si logy zo systemu prikazom less.
V tom sa bude dat nieco vycitat, teda malo by sa.
A nepyta to heslo nikde, ani pri instalacii na disk ,ani pri praci so systemom.
sector 10402 , md5sum wrong
Ked chce niekto kludne aj mongolcinu ,tak nech ju ma a bude mu vyhovene (snad) a netreba do vsetkeho rypat.
ale nechapem... preco povazujes za vystresovaneho prave mna? :)
podla tvojich slov by som povedal, ze je to tak kusok naopak :)
pisal som to, co som pisal, na zaklade osobnych skusenosti. ked som bol drobec, hladal som si cestiny do hier, kedze som vobec nevedel, ze su aj slovenciny. je prirodzene, ze slovak zacinajuci s pocitacmi uvazuje tak, ze cesky vacsinu rozumie tak si to da, kedze o slovencine nevie nic.
vsak sa zamysli. napise Ti niekto, ci mu pozicias tu a tu hru. a spyta sa, ci je tam i cestina. na slovencinu sa nepyta. keby si mu napisal, ze existuje aj slovencina, tak berie slovencinu. teda vacsinou...
prosim ta, najskor sa napastelkuj svojim menom, az potom ryp do niekoho a oznacuj ludi priezviskom... inak pojdes do pekla a na vianoce nedostanes darceky :D
V nadradenosti nemas paru, to tu predvadzas dennodenne. Keby pycha kvitla, tak by si chodil ako cerstvo kvitnuca ceresna a pod.
Chod sa pohrat zase s tou tvojou zelenou burinou, urcite to ma este vela defektov a nezasieraj tu forum svojimi infantilnymi komentarmi. Alebo si najdi forum, kde tie tvoje stupidne komentare budu *nastrocne deti hltat.
A co mas furt s mojim menom? Ja sa nemam zaujem zverejnovat, narozdiel od teba, ked uz slovo hoferek znamena prachsprostu nadavku najhrubsieho zrna. No ale aku si si povest vybudoval, taku ju mas.
ked uz hrubo urazas moje meno, povazujes ma za pysneho a infantilneho... preco ty nieco pre komunitu nerobis?
tiez si mozem dat meno tri pluska alebo aj tri vykricniky, a hrubo urazat tu miestnych ludi. co keby som si dal taky nick a zacal by som urazat emdiho, wlasateho, borgcube, uida, tomasa srnku... mozem, vsak preco nie? su to ludia ktory nieco robia, su tu znamy, takze im mozem robit zle, vsak hlavne ze sa bavim...
no to by som sa musel dostat na tvoju uroven, a aby som sa na nu dostal, to by ma musel niekto zamknut na 2 roky do samotky.
vacsina ludi s ktorymi sa stretavas su normalni chalani, s ktorymi sa da bez problemov vychadzat. niekto sa vyzna do hardveru, niekto do KDE, niekto do GNOME... a niekto si mysli, ze sa vyzna do ponizovania.
poviem Ti vsak pravdu - iba sa zhadzujes. Vlastne uz nie, lebo uz sa nizsie klesnut neda...
zbytocne sa hadas so mnou, a ostatni sa len pozeraju, ako zas niekto si nieco musi dokazat. Kludne ma urazaj ak je to tvoj sen. mojim snom je nezit len sam pre seba, a tym sa lisime.
Este k tomu urazaniu, nemam dovod polemizovat s ludmi ,ktorych si vymenoval vo svojom prispevku, lebo ani jeden sa nehra na to na co nema. Rozhodne si vazim ich rady a nazory.
Ale ani jeden z nich neprisiel z (podla neustale tolko tebou ospevovaneho) azetu ako prave ty a nezacal sa tu pytat uplne nezmysly a po par mesiacoch je z teba odbornik uplne na vsetko. Uz ti to pisem po x-ty raz, profesionala poznas podla skromnosti a vysledkov. Dufam ze uz konecne pochopis tuto vetu.
Ale prefarbit ubuntu a pytat sa uplne zaklady o linuxe , to nie je ani vysledok ani profesionalita. Ked uz sa pytas na castokrat uplne zaklady, tak sa aspon vzapati na inom mieste nehraj na linuxoveho guru. Ak uz ale nepochopis ani tuto polopate napisanu vetu, tak uz neviem.
A o tom zhadzovani si napisal presne o sebe. Vid reakcie inych na tvoju adresu, nepisem vsetko ani nahodou len ja. No ale zit s pocitom , ze som majster sveta a z topanok mi trci slama (=slabe vedomosti , nezodpovedajuce arogantnemu a vnucujucemu spravaniu) to je vizitka hodna tvojho mena.
Este si asi nedostal od zivota to co si mal dostat, a to ze kvalitu cloveka hodnotia ini , nie ty sam pred zrkadlom, - to sa vola narcisizmus, ale to ty urcite dobre vies vyznam tohto slova.
linux@linux $
a obrazovka je cierna bez okienok, tak mas asi novsiu grafiku ako zvlada dane livecd. menovite tak novu ze na nej nefunguje spetna kompatibilita s vesa modom a nove ovladace su tam este nie zahrnute. skus sem napisat vystup z prikazulspci
ci som sa trafil.ohladne otazky mimo temu, je to na tebe. ja sa na kazdom stroji zariadujem podla poziadaviek ktore su na ten stroj, ale vecsinou mam vycleneny nie home ale share (aby sa mi neplietli nastavenia) a ten nie je problem zdielat.