Nechce zobrat linux
Kamarat ma doma trosku starci pocitac a chce nan Linux lebo pouziva ho len na internet a bezne veci. Konkretne to je: INTEL PENTIUM 1100Mhz, RAM 128MB sdram, 20+10GB disk, GeForce FX 5200 128MB. A nemozem na tento pocitac dostat ziadny Linux! Skusal som najprv moju Mandrivu a dostalo sa to len po nacitanie spodnej listy, a dost! Stiahol som odlahcenu verziu Mandriva Xfce napalil a myslel som ze to isto pojde (lebo inym to bezi na inych historickych strojoch aj z 3D). Najprv som ho skusal pustit aj z 3D efektami no akosi to stuhlo. Restartoval a nedal som ziadne 3D efekty. Znova sa nam nacitala len spodna lista a nic ine. Modra obrazovka a dolu lista. S mysou sa behat dalo :-)
Co mam spravit?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
inak... mozno by nebolo odveci dokupit daku ram...
Sk je ten procesor pentium a celeron, tak sa natiska otazka ci sa neoplati vyhrabat inu dosku aj s normalnou ramkou. grafika je na bezne veci v pohode.
openssl speed
?PS.: 128 MB, zavisi na urceni. Ak je napriklad firefox spusteny z ineho stroja, tak preco nie.
Rýchlosť nič extra, ale nainštalovať šlo aj na takú zostavu.
Nebo koupit pouzitou desku i s processorem... Na linux se urcite bude hodit.
A proc tam porad chcete vsichni cpat Mandrivu? Ta je leniva, nedal bych ji ani na novy PC. Jsou rychlejsi distribuce...