EJB 3.0 tutorial
zaciatocnik, hladam nejaky tutorial. Kazdy tutorial vsak ma sklon urobit vyslednu aplikaciu
webovu, co ja nechcem a dost ma to matie. Zaroven by som bol rad, keby ten tutorial
nebol len typu CalculatorBean a jedna trieda EJB uplne odclenena.
Nemusi to byt vyslovene tutorial, ale nejaka naozaj jednoducha aplikacia, ktora pouziva
Entity Beans ako pri vyhladavani z SQL, tak aj pri pridavani + Session Beans.
Viete mi nieco poradit? Vdaka.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ako bolo spomenute, na webovu aplikaciu je ti aplikacny kontajner viac-menej zbytocny,. Cize aj "klasicke" EJBeany nepotrebujes.
A entity beany v EJB3 nie su nic ine ako POJO (klasicke java bean). JPA (java perzistence api) je "len" mnoznina anotaciii, ktore definuju mapovanie beanov na tabulky. A toto cele sa moze diat uplne mimo aplikacneho kontainera.
Ja na perzistenciu pouzivam Hibernate s JPA anotaciami.
Alternativou k EJB je napriklad teraz velmi rozsireny Spring framework. Ktoreho sucastou je aj SpringMVC webovy framework,. Ja ako webovy framework pouzivam s oblubou JSF, no je to vec vkusu alebo kam ta vietor zavanie. Ak sa raz naucis nieco pouzivat, tak sa to stava pre teba jednoduche.
A ako DB odporucam PostgreSQL
Mysql ako DB < - > hibernate < - > TOMCAT 6. A vyvijat v NetBeanse. Avsak neviem ako mam rozchodit tomcat 6...google zlyhal. Robi niekto na tomcate?