C newbie 2
som tu zase. Prepacte, ze otravujem, ale nevedeli by ste o nejakych dobrych prikladoch, aby som si lepsie precvicil C? Ucim sa z Ucebnice jazyka C od Herauta a zda sa mi tam dost malo prikladov. Nejake podla obtiaznosti a urovne, najlepsie v slovencine, pripadne cestine a online.
Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
prikladov tam nie je extremne vela, ale uci sa z toho dobre. vsetko nove co sa dozvedas je postupne uvadzane na prikladoch.
O tejto stranke som nevedel, urcite si tam nieco precitam.
Myslel som vsak nie ukazkove priklady, ale priklady na programovanie. Teda priklady typu: "Naprogramijte program, ktory...".
Ale aj tak dakujem
Predstav si programovaci jazyk (kludne ho mozes vymysliet aj ty), ktory sa nekompiluje. Interpreter je potom to, co cita prikazy zo vstupu a nejako ich vykonava.
Vstup nemusi byt nutne v tvare 5+4 a nech to hodi vysledok - ak to inak nevies, tak staci, ked najskor zadas napr. 5 a potom 4, neskor sa naucis spracovat aj zlozitejsie vstupy.
Takze zadanie: Naprogramujte program, ktory nacita z klavesnice vstup vo formate (prikald):
(1+3*(5+2.3)-19)/3
, ten nasledne vyhodnotte podla klasickych matematickych pravidiel a vypiste vysledok, pripadne hlasenie o chybe, ak je vyraz chybny (zle uzatvorkovany, delenie nulou, atd.)