Je záujem o CZ/SK SLAX fórum?
V poslednej dobe sa venujem distribúcii Slax a používam ju na najrôznejšie účely.
Slax má peknú stránku slax.org a obsiahle anglické dizkuzné fórum.
Čo mi však chýba je CZ/SK dizkuzné fórum. Bola stránka slax.sk - ktorá je však zrušená.
Nakoľko otázky ohladom Live distribúcii (primárne Slax) sú špecifického (tvorba boot cd, detekcia HW, ukladanie nastavení, využívanie USB klúča, zálohovanie....) charakteru podla mňa by bolo dobré keby existovalo fórum z týmto zameraním.
Na abclinuxu.cz je vo fóre sekcia "live distribúcie" - aktivita je malá. (naviše po reorganizácii fóra na abclinuxu nejak zmyzla)
Pred časom som zverejnil repozitár modulov pre Slax + krátke informácie na tomto webe.
Otázky sú dve:
1: Je záujem o špecializované fórum pre Slax (a ostatné live distrá)?
2: Vzhladom na ucelenosť portálu linuxos.sk - je lepšie zriadiť extra kategóriu/podfŕum na linuxos.sk (keby sa aj administrátor vyjadril či to je možné) alebo by ste uvítali takéto fórum na ldt.linuxos.sk?
tomolc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
nedochadzalo by k zbytocnemu triesteniu uz tak malej slovenskej linuxovej komunity
svetci o tom aj zanik slax.sk a takisto mrtvo na kubuntu.sk a dalsie nepoznane portale (alebo skor phpbb fora)
inak aj ten napad sa mi paci, lebo tiez mam rad slax (a este by ma celkom zaujimala tvorba modulov :))
tomolc
V úvodnej otázke sa riešia dve veci:
1: či je potreba takto špecializovaného fóra?
2: kde ho umiestniť (linuxos.sk alebo samostatne)?
To že mám na stránke gramatické chyby s tým podla mňa nemá nič spoločné....
A predpokladám že Vám unikol význam pravého okraja mojej stránky.....
tomolc
Myslím že by potom mohol rovno každej krajine spraviť individuálne fórum :-) čo asi nieje dobrí nápad.
Na abclinuxu bolo (je) tiež niekolko špecializovaných fór napr na Suse, Debian a podobne ak si dobre pametám.
tomolc
a canonical by som aj odkupil, len mi par dukatov chyba...
tomolc
2. podsekcia na linuxos.sk
nech je to súčasťou tohoto fóra
otvor terminal a zadaj FORK
toto aplikuj az kym sa tvoja distribucia nerozvetvi