Compiz, KDE, nove drivery
Mam zapnute automaticke prihlasovanie. Kedysi sa mi stala podobna vec, ked som zapol Compiz. Vyriesil som to tak, ze som stlacil ctrl+alt+backspace a vybral moznost prihlasenia nejaku, ktora ked nabehla, tak pri nej bol compiz vypnuty a system nabehol. Ale teraz sa nic take nedeje a pri kazdom sposobe prihlasenia(standardne, KDE,...)to nabehne iba do spominanej obrazovky.
Neda sa Compiz vypnut aby mi system nabehol? Cez konzolu alebo tak?
Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ako si dam ten novy xorg.conf?
dik
Preco?
skus co to spravi, pripadne preinstaluj kde
Chod do /etc/X11 ... tam mas xorg.conf , mali by tam byt aj zalohy t.j. xorg.* daco .. skus si niektori z tych co tam mas prepisat na xorg.conf .
To automaticke logovanie sa da vypnut ak to nechces, malo by to byt mozne aj cez graficke rozhranie.
links http://www.linuxos.sk/forum/14382/index.html
a mozes citat a pisat na toto forum v texte ... teda ak mas links (alebo lynx)
xgl-switch --disable-xgl
lynx linuxos.sk
a uz to slo.Dalej ten prikaz nefunguje, napise ze command not found.
A nakoniec:ten xorg.conf som nasiel,boli tam dva. Ale ten jeden neviem premenovat. A ten povodny som zmazal-asi som spravil blbost. Zmazal som to cez midnight commander, nejako som ho spustil. Ale neviem ten druhy premenovat aby mal rovnaky nazov.
cp xorg.conf.zal xorg.conf
(xorg.conf.zal nahrad za ten nazov suboru aky tam mas)
takze:
cd /etc/X11/
ls -l
cp xorg.conf.zal xorg.conf
urpme compiz
Ale pre istotu sem este daj vypis nasledujuceho prikazu:
cat /etc/X11/xorg.conf |grep Driver
Driver "kbd"
Driver "mouse"
Driver "fglrx"
Teraz skusim ten druhy prikaz ale vidim tam Gnome..a to som odinstaloval a nechal iba kde. Ale skusim.
ak nepomoze tak skus v xorg.conf prepisat riadok Driver "fglrx" na Driver "ati" (mozes aj cez mc)
Vypne sa tym sice akceleracia ale na zaciatok by to malo stacit aby si mal aspon grafiku.
gnome-xgl-switch --disable-xgl
Skusim to teda odinstalovat.
A vypni si prosím compiz
príkazom v konzole spusť drak3d (myslím že má aj cli rozhranie) a tam to vypni.
Do konzoly sa prepneš ctrl+alt+F1.
Alebo ručne prepíš v súbore /etc/sysconfig/compositing-wm riadok s COMPOSITING_WM_START=yes na no
(samozrejme ako root)
Ale fakt RTFM. (aspoň si prečítaj manuál celí a potom zistíš že linux nieje čierna krabička ako napríklad windows)
Proste je problém s ovládačmi lebo výrobci sa tvárili doteraz veľmi záhadne.(ati sa trochu umúdrila, ale stále je na tom dosť práce a keby neboli chuji tak už dávno má ati 80% podiel na linuxových desktopoch ostatných 20 by zostalo intelu)
Inak po prikaze na odinstalovanie compizu vsetko funguje tak dakujem za pomoc.
Ináč po odinštalovaní si spravil to isté ako som už hovoril COMPOSITING_WM_START=no
Ale aj to je riešenie.
čús.