Klávesnica a myš nefunguje
moja klávesnica a myš mi už v GDM na kerneli 2.6.27 (nezávisle od buildu) v aktuálnom Ubuntu Intrepid Ibex nefunguje. Staršie jadro 2.6.26 nemá problémy po pridaní sekcie ServerLayout do xorg.conf - workaround k bugu #254840. Toto ale nefunguje v novšom jadre.
Jadro som updateoval pomocou aptitude, takže by chyba nemala byť vo vadnej verzii balíka. HAL mi beží, reštart GDM nepomáha, myš je detekovaná správne (# cat /dev/input/mice píše po správnosti blbosti), klávesnicou sa môžem akurát prepnúť pomocou ctrl+alt+FX na určitý terminál, kde už potom klávesnica funguje.
Ak Vás napadá aj niečo, čo nemusí byť rovno riešenie môjho problému, napíšte to sem, možno mi to pomôže.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Klávesnica a myš nefunguje 04.09.2008 | 18:15Peter Júnoš NávštevníkProblém je vyriešený, nemal som nové ovladače od nvidie a tak sa používal xorg.conf.failsafe, ktorý sa u mňa nahradzuje pri každom štarte a vypnutí.
-
Re: Klávesnica a myš nefunguje 01.12.2008 | 15:24peter Návštevníkja mam ten isty problem po nainstalovani/rozbehnuti livecd PCLinuxOS aj PCFluxBoxOS nejde mys ani klavesnica, ten pc mam doma bez internetu. co s tym?
-
Re: Klávesnica a myš nefunguje 01.12.2008 | 20:10WlaSaTy NávštevníkNuz, nastartuj system bez grafiky a otestuj ci mys a klavesnica funguju. A nezabudni dat update systemu, mozno sa jedna o hadam opraveny bug ked sa prerabalo xwindows kompletne na HAL a chybalo jedno pravidlo pren.
-
-
-