existuje bezproblemova distribucia?
zatim som skusal, ubuntu, xubuntu, suse, a pri vsetkych mi to pripadalo, ze win xp je ovela sviznejsie. co sa tyka vykreslovania okien a podobne, nevim jak by som to popisal.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Na podobnej zostave som mal Ubuntu ako píšem inde a zdalo sa mi omnoho rýchlejšie ako XP. Samozrejme v XP mohlo ísť aj o zle vyladený systém. Jediný problém som mal s grafikou nevedel som na nej rozbehať compiz, ale akcelerácia bežala.
Dnes na novom Ubu by nemal byť ani v tom problém.
Podľa mňa osobne bezproblémová distribúcia nieje, vždy sa môžu vyskytnúť problémy. Ani Win nieje vždy bez problémov.
teraz neviem aku mam grafiku no ide vsetko... asi daka nvidia 9000 nieco... vykon rovnaky - kedze jedina husta 3D aplikacia aku tu mam je glest :D
:-)
to vim ze neexistuje bezproblemova distro, ze vsade treba neco posupat, len som to zle napisal. sry.
ubuntu, greenie, mandriva, pclinuxos, fedora... dobrych distier je velmi vela...
http://ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon.html
:-)
- mainstreamove (pre BFU)
- geekovske (vyzaduju znalost pracez konzole).
To co si vymenoval, ze si vyskusal, tak to vsetko boli distra z prvej skupiny. Skus teraz tie druhe. Medzi ne patria: Gentoo, Arch, Slackware popr. Debian.
jestli to s linuxem myslis vazne, takze prodej pres bazar tu Ati-nu 9550 a kup misto toho nVidii ... Myslim ze za stejnou cenu, za kterou ji prodas, sezenes 6600gt nebo 7600gt. Urcite si tim usetris nekolik problemu! (problemy s ovladaci nejsou chybou linuxu jako takoveho)
Pokud jsi lin-novacek a je Ti sympaticka Mandriva (klikaci+dokumentace), tak si stahni PCLinuxOS (.cz) ... je to modra Mandriva a ma vyhodu, kterou hedas - je proste RYCHLEJSI. Na tve sestave Ti urcite pekne pofrčí (frčel mi i na pomalejším stroji)
A aby tady Standa nebyl sam, tak si klidne vyzkousej i Greenie => pokud nemas vyrazne zazite KDE prostredi, tak se Ti bude libit i barevně, i tim že ji máš ve slovencine (kdyztak se Standy zeptej, ktera verze mela "start panel" :) windowsacky dole ...
(cilem neni vyvolat flame. PCLOS je proste proste klikaci+proBFU+rychly) ...tak to proste je.
Az se rozkouka, at si klidne vybere jinou/vhodnejsi didstribuci...
PEACE :)
a) to neni uplne nutne (ale ja bych ji vymenil)
b) pro prechod na Visty taky byl potreba upgrade, takze v tom nevidim nic vyjimecneho