tlaciaren HP 1020
$ sudo apt-get install build-essential
$ wget -O foo2zjs.tar.gz http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz
$ tar -zxvf foo2zjs.tar.gz
$ cd foo2zjs
$ sudo make uninstall
$ make
$ ./getweb 1020
$ sudo make install install-hotplug cups
vyzeralo to nadejne, lebo vpohode splnilo vsetky prikazy a nic nepapulovalo...len problem sa nevyriesil...dam nieco tlacit...sice uz sa jak keby zahrievala a nakoniec nic nespravi...ked dam tie ulohy, tak pise, ze je to vsetko dokoncene a pritom nemam v ruke ani jednu vytlacenu stranku...ale systemu sa jak keby zda, ze je vsetko ok...pomoze mi niekto prosim...len mi prosim neposielajte nejake spanielske alebo cudzojazycne navody, lebo tie som nasla neurekom, len sa z nich neviem vysomarit...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
neviem ci anglicky navod bude pre teba spanielsky alebo cudzojazycny ale na stranke ludi co tento driver programovali sa pise jeden instalacny manual http://foo2zjs.rkkda.com/INSTALL viac menej co ty tu uvadzas je takmer to iste (na par veci) ako oni len na par vynimiek ze ty si vlastne dala prikaz
sudo make install install-hotplug cups
no ale oni pisu ze clovek by mal davat lensudo make install-hotplug cups
a este po prikaze$ ./getweb 1020
ma ist prikazsudo make install
mozno to je problem preco to nejde no radsej ti napisem to ako som tomu pochopil jamaj zapnutu tlaciaren a maj ju zasunutu v PC:
$ sudo apt-get install build-essential
$ wget -O foo2zjs.tar.gz http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz
$ tar -zxvf foo2zjs.tar.gz
$ cd foo2zjs
$ sudo make uninstall
$ make
$ ./getweb 1020
$ sudo make install
$ sudo make install-hotplug
Teraz odpoj tlaciaren a znova ju pripoj
$ sudo make cups
(predpokladam ze v greenie sa stara o fungovanie tlaciarni cups)a potom
sudo system-config-printer
(Snad to Stano zo svojho upraveneho Ubuntu {Greenie} nevyhodil)malo by ti vybehnut nejake okienko na konfuguraciu tlaciarni ja neviem co tam ma byt mozno tam tvoju tlaciaren bude vidiet ale nezabudaj ze musi to byt tam nastavene ze ma pouzit ten driver foo2zjs a ze to je pripojene na USB
a snad uz potom pojde ta tlaciaren
snad ti to pomoze a tlaciaren ti pojde a nezanevres na linux :) bol by som velmi nerad keby si kvoli "(ne)fungujucej" tlaciarni mala sa vykaslat na linux
To je odomna vsetko GL
Mozno je chyba nieco v tom nastaveni...no, ked mi vyhodilo tu tabulku, nastavenie tlaciarne mala som ta tieto udaje:
NASTAVENIE
Popis:Hewlett-Packard HP LaserJet 1020
Umiestnenie:(nie je tu nic)
URI zariadenia:usb://HP/LaserJet%201020/
Vyrobca a model:HP LaserJet 1020 Foomatic/foo2zjs (recommended)
Stav tlaciarne:Processing
Predvolena tlaciaren:Toto je predvolena tlaciaren
PRAVIDLA
Stav:(zaskrtnute)Povolena, Prijima ulohy, Zdielana
Pravidla:chyba pravidla:retry-job
Pravidlo akcie:default
No, myslim, ze toto su tie take dolezite potom uz je len samotne nastavenie tlaciarne, co myslim, ze take dolezite nie je...Mozno je niekde chyba tu...kedze sa nevyznam, co tam vlastne chce...:-(
ak nie v tomto je chyba, tak ja uz potom neviem:-(, ale bez tlaciarne existovat nemozem:-(
mne sa tlaciaren podarila rozbehnut :) podla tochto navodu len s tym ze v SuSE je na konfiguraciu celeho systemu Yast a tam ked som sa pokusal nastavit tlaciaren atd tak furt a furt mi to neslo ako keby si to nevedelo zapamatovat nastavenia tlaciaren mi pekne naslo no vsetko ale ked som zvolil tlaciaren a driver a potom som dal apply tvarilo sa ako keby tlaciaren nastavil tak som skusil nieco tlacit no neslo to a ked som znova otvoril nastavenia tlaciarne tak ten zrazu ten driver nebol nastaveny ako keby si to nevedelo zapamatovat tak potom som sa na to vykaslal zatvoril som Yast a poveedal som si ze aj KDEcko ma nastavenie tlaciarne tak som zbehol do nastaveni v KDE nastavenia uplne rovnake ako v yaste presne to iste tam bolo ale ked som v KDEcku vybral driver a dal apply a potom skusil vytlacit skusobnu stranu tak to islo
tak mila Dona ak ti vsetky tie instalacne prikazy presli uspesne tak nieje chyba v instalacii ale v konfiguracii zadavala si v tom okne co ti vybehlo uplne nazaver driver ktory ma pouzit ? ak nie a nic si nemenila tak nemoze to fungovat skus tam najst kde sa tam vyberaju drivere a nastav HP LaserJet 1020 foo2zjs
a daj apply a skus vytlacit skusobnu stranku...
(ked to nepomoze mozno je ten nastavovaci program na figu ako ten Yast v SuSE nechcem ta nutit do toho aby si po neuspechu instalovala KDE ale mozno by to pomohlo ... no zatial sa to snad pokusme vyriesit bez toho)
skoda ze nemam ubuntu :( ale ked ti to nepojde alebo nebudes to vediet najst tak sprav screenshoty tej utility mozno na nieco my tu na fore dojdeme :)
naozaj netreba sa vzdavat ta tlaciaren pod linuxom funguje uplne bezchybne :)
inak fajn ze mas HP... znamy si kupil tlaciaren nejakej divnej firmy s ovladacmi len na winxp sp1. asi daky vypredaj... pod xp sp2 ziadna vyhra, a uz len vyhladanie tej tlaciarne a slova linux v google nenaslo vobec nic...
tlaciaren HP LaserJet 1020 IDE POD LINUXOM a ten kto neveri mozem mu poslat scan skusobnej tlace z tej tlaciarni
a nemam rad ked tu niekto rozprava nezmysli ://////
pokojne si aj tuto tlaciaren kupte urcite pojde :///
bash: sudo: command not found
bash: make: command not found
čo s tým ? :)
PS.:
sudo
alebosu
. obidva programy sú na sprístupnenie superužívateľských práv a líšia sa minimálne. A inštalácia súborov *.deb pre OO.org,dpkg
:-)Scaner nejde mám ARTEC AM 12e plus. Vôbec nie je podporovaný, takže neviem čo s tým.
Máš v Menu > Nástroje > Systémové nástroje niečo ako HP Device Manager?
mam podobny problem s tlaciarnou HP 2480 v pohode mi ju naslo, v pohode pridalo ovladac (HP2200 namiesto HP2400 ktory tam ani nieje) ale mi ju rozpoznalo na HP2400. ked chcem nieco z nej vytlacit tak nevytlaci nic
nevieta mi pomoct prosim :(
potreboval by som si aj diplomovku vytlacit :(
diky zatim
majte sa
Ale zdá sa mi, že OOo-3.0-0.rc2.2mdv2009.0 má problém s doinštalovaním pluginu na import PDF, ktorý v iných verziách OOo-3.0 funguje pomerne spoľahlivo.
To len tak, mimo hlavnej témy.