Ubuntu Linux na PC v GYM. sv. Vincenta Topoľčany
Dostali sme do školy asi 25 PC, staré Compaq:
INTEL Pentium 1,5GHz, 512 RAM, 40 GB HDD
Riaditeľ potreboval spoľahlivý systém na prezeranie webu, vytváranie a úpravu dokumentov. Náš informatikár vypočítal cenu za OS WinXP, Office a Nod32 - okolo 70000SKK!
Ja som navrhol Linux, konkrétne Ubuntu, ktoré dokáže vyššie uvedené veci bezpečne a zadarmo.
Začiatky boli ťažké, ale po pol roku môžem konštatovať, že projekt ma úspech a všetci sú spokojný.
Dokonca 5 profesori vymenili svoj XP Windows doma za Ubuntu.
Počiatočné problémy:
Obecne zvyknut si na OpenOffice namiesto MS Office, tiez formaty odf a doc sa riesili :)
Dalej som pre biologiu rozbehal aplikaciu BSP Lidske Telo 2.0 cez wine, uplne bez problemov, akurat som musel vytvorit ISO obraz originalneho disku, ktory sa pripaja cez Acetone ISO
Na dalsie otazky rad zodpoviem
Nakoniec foto z inštalačného dňa:
http://img115.imageshack.us/img115/7000/installyh2.jpg
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
btw, na vasej strednej skole vyucuju az piati profesori? uzasne... u nas je problem zohnat jedneho garantujuceho profesora a to je VS.
tie dve panely - pytam sa kvoli greenie... velmi je mi to podobne... mozno to greenie aj ma, len nie je to dost jasne... tak sa pytam :)
PS.: Vy oslovujete ucitelov ako profesorov? Pri osloveni sa tituluje a titul profesor udeluje prezident :-)
No ale ked nevyhodili tie peniaze za zbytocne SW vybavenie, tak preco by sme im neurobili nejaky ustupok.