hladam, hladam a este raz hladam...
greenport som uz spominal (teda ak si to nepletiem), a pomocou neho by bolo mozne (a uz aj je) pridat do nainstalovaneho greenie urcitu kolekciu programov, podla pouzivatela samozrejme.
osobne som tiez pouzivatel, a nevoslo sa mi to, hento... a tak som si daky ten greenport osobny urobil. No tu pisem preto, aby sa mohli urobit jednak dalsie osobne, no hlavne take vseobecnejsie. teda sada programov pre grafikov, webdizajnerov atd atd atd...
poradi teda niekto hromadku programov pre takychto pouzivatelov?
1) grafik
2) koder (web)
3) koder (C, debug...)
4) koder (java)
5) hrac (strategie)
6) hrac (logicke)
7) hrac (akcne)
8) kancelarska krysa
9) audio/video
10) sietar
taktiez... bolo by fajn dat dokopy vyber aplikacii kde 4.1.1
pomoze s tym niekto?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
este som to ani nedocital a musel som napisat :D toto mi fakt udrelo do oci
1.) velmi obsirny pojem... ale aby som nepisal odveci tak urcite GIMP, Inkscape, Blender...to je zaklad + nejake utilitky (zistovanie farby, konverziu medzi formatmi a pod.)
2.) opät veeeeeelmi obsirne... moze to byt PHP koder, moze to byt ASP. NET koder, JSP... skus to specifikovat lebo toho je strasne vela. Oddelil by som to osobne na skripty (php, vb.net) a jazyky (jsp, asp via C#)
4.) Tomuto sa venujem a tu je to suboj svoch IDEciek - NetBeans vs. Eclipse... ktore je lepsie to sa nevie v kazdom pripade bolo by skvele zahrnut obe. Samozrejme JDK tam nesmie chybat.
10.) Poviem co vyuzivam ja - wireshark a rrdtool... urcite ti este niekto poradi ;)
Dufam ze som pomohol.
10) nmap, telnet-client, ettercap, dsniff, aircrack-ng, arping, tcpdump, tshark, wireshark, p0f, tracepath, nc
Toto su veci, ktore casto vyuzivam na dane cinnosti. Samozrejme mc a vim beriem ako uplny zaklad :)
GIMP, Krita, Inkscape, Blender, WINGS, ...
sudo od -c /proc/kcore
2. quanta, bluefish
3. gcc, gdb, valgrind, vim, kdevelop ...
8. TeX, LaTeX, na prezentácie LaTeX Beamer
10. nmap, ettercap, tcpdump ...
Burn, vedľa klasiky K3b by možno bolo dobré uvieť niečo nové dobré :-) ale prehľad nemám
..Teraz neviem o akú verziu išlo, ale bolo to na SUSE 10.0 alebo openSUSE 10.3
8: OOo
9: Cinelerra
10: nmap, tcpdump, wireshark
btw.. neplanujes nahodou spravit nejake mini-instalacne cd, kde by bolo graficke rozhranie (teda klasika live-cd) a uzivatel by si mohol nainstalovat system uz priamo aky bude chciet (teda pomocou greenportu) a nie az po celkovej instalacii doinstalovavat dalsie programy - kedze tie co nechce mu zrejme zostanu naviac..?
Vyhodim OOo a dalsie programy, jazykovy preklad necham... dalo by sa to. dokonca ma napada, ze by sa to stihlo cez nedelu
moj taky odhad je 480MB. kolko navrhujes ty?
A keby to uz malo byt live-cd, tak nejake programy na beznu pracu, alebo ako uznas za vhodne, a v pripade cisteho instalacneho cd staci kernel, aptitude a pod., takze velkostou aj na par MB - klasicke net-install cd, ale s vlastnou preddefinovanou konfiguraciou :-)
a naco vyhadzovat programy ktore sa hodia kazdemu? tiez ten jazykovy preklad?
Pride mi totize velmi zbytocne, aby si niekto instaloval cely system a potom daval doinstalovavat dalsie aplikacie - najma teda take, ktorych alternativu uz ma nainstalovanu.
Ak sa ti to podari rozbehnut, myslim, ze by si to svoju cestu mohlo najst aj do hlavnej vetvy, pripadne ako netinstall cd, alebo by to mohli zaclenit aj do oficialneho instalacneho programu a uzivatelia by si mohli vybrat svoju konfiguraciu, miesto preddefinovanej ;-)
Myslim, ze greenport ma velmi slubnu buducnost :-)
btw. nad (velmi) podobnym systemom som premyslal uz dost davnejsie, neslo vsak len o *buntu distribucie, ale ak by sa podarilo vtesnat (pripadne priamo stiahnut z netu) viacero instalatorov z roznych distribucii, resp. verzii, mohlo by sa vytvorit jedno univerzalne instalacne CD, s ktorym by si kazdy mohol nainstalovat lubovolnu distribuciu v lubovolnej verzii a naviac aj s vlastnou skladbou softveru :-) bohuzial nejak z toho zislo :-( ale ak by si nemal po veceroch na com pracovat ;-)
mna to napadlo inak. DVD, kde by bolo Ubuntu, Fedora (CD), Mandriva (CD), Zenwalk, Greenie...
pri bootovani by sa dala tabulka, kde by bolo nieco taketo:
Instalovat Ubuntu
Live Ubuntu
Instalovat Fedora
Live Fedora
Instalovat Mandriva
Live Mandriva
Instalovat Zenwalk
Live Zenwalk
Instalovat Greenie
Live Greenie
Boot z disku
Takze mas na vyber, bud pouzijes v dosboxe free verziu Turbo Pascalu alebo premigrujes na Free Pascal. Ak to chces do skoly, tak pouzi prvu moznost. Borland sa nam zas premenoval (uz ani neviem kolkaty krat) a na stranke http://www.codegear.com zadaj do vyhladavania Turbo Pascal. Prve 3 vyskyty su 3 rozne muzealne exponaty s licenciou "Free of Charge ... for personal use only", teda su zdarma na osobne pouzitie. Na komerciu su ajtak nepouzitelne nakolko stary dos zdochol uz pred rokmi.
Inak Borland Pascal 7 a Turbo Pascal 5 su rozne produkty pricom BP7 nie je zdarma ani v tomto tisicroci aj ked ucitelia velmi radi porusuju licencne ujednania.
PS.: skus si k tomu sosnut aj SWAG ktory sa zas prestahoval niekam inam.:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sourceware_Archive_Group