gmail/menovky ->lokal mailbox
mam serverik s debian 4.0
z gmailovych kont si stahujem fetchmailom cez IMAP postu.
postu nasledne procmailom roztriedim a ukladam do lokalnych mboxov.
Na servri mi bezi dovecot pomocou ktoreho si klienti vyberaju cez imap postu.
No a moja otazka: na gmaile v tych kontach su vytvorene podpriecinky pre postu (menovky).
Ako ich dokazem cez ten moj server dostat ku klientom? Co mam nastavit aby fetchmail stiahol aj strukturu "menoviek"
vdaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Preto si myslím že je to niečo štandartné (iba gmail top má tak pomenované).
Ale ked s tym klienti vedia pracovat, preco preboha nie fethmail (a procmail,...)?
Ked tak nad tym premyslem, chcem vlastne spravit mirror gmailu na lokale s triedenim.
To sa neda????
Tak mi skuste poradit cim by som to poriesil, ked nie fetchmailom.
Ale google je silomrdne, hned prvy link sa odkazuje na nejaky isync. Takze by som odporucil pouzit nieco co dokaze mirrorovat alebo zalohovat IMAP ko napriklad spomenuty isync. Pozor ale aby sa to nepokusilo tu postu zmazat alebo aby boli vytvorene zalohy aj pouzitelne.
PS.: gmail, to je komu naco? je to len sprznena posta. a jej velkostny limit ju urcuje do kategorie smetny kos plny balastu s humornymi filmikmi, rozhadzanymi pesnickami a podobne.
Zatial sa mi ho sice nepodarilo rozbehat k obrazu svojmu ale asi to chce cas. Neviem ho totizto donutit aby prebehol vsetky gmailove foldre a sosol z nich postu na lokal.
Stahuje postu len z pevne zadefinovanych folderov(menoviek), co mi nevyhovuje, pretoze menovky sa mozu menit (a menia sa).
Vdaka za tip.
No a este: skusil som v gugli klucove slova "imap mirroring" ale nedopatral som sa k nicomu dalsiemu. Existuju este nejake podobne (ako isync) softwery?
PS. Pardon ale nie som zvedavy na nazory k gmailu. Pouzivam ho pretoze musim. A hned niekolko (15) kont. Otazku preco zrovna gmail, si necham na debatu pri pive....
Inak k nazoru, vsetky zadarmove riesenia su zo zasady niecim obmedzene. Predsa len free verzia je demo k plnej verzii ktora sa musi niecim zaplatit. V pripade ponuky plnej verzie reklamou a testovanim, alebo v pripade vyhladavaca - zdrzim sa komentarov. No a to obmedzenie je niekedy hnusnejsie ako keby si clovek kupil [web,pop3/imap/smtp] email s dostatocnou kapacitou a rozumnym spam filtrom (ktory IMHO pri google prestava fungovat koli preferovaniu jeho biznisu) od poskytovatela alebo sa nim rovno stal.
Sakra to az teraz som zistil ze tam je link....(toz ked je tak super zvyrazneny)..... este aj v diskusii sa hrat na detektiva....
No v kazdom pripade je tam dost latky na testovanie, takze hura na to.
diky.