Linux a tvorba hudby
a)Je k dispozicii iba Muse,Ardour a Rosegarden?
Budem rad ak napisete alternativy...Tie male programi nemyslim.Viem ze je dost tych midi editorov co su napr. v ubuntu studiu.
b)Existuje kvalitnejsi plateny hudobny software pre linux?
Tiez by ma potesili aspon nazvy.Cez google som moc uspech nemal
c)Ake mate skusenosti s tvorenim hudby v linuxe?Ste spokojny?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Vyskusane a fungujuce na Mandriva 2008, 2008.1
Cize:
1. kvalitna zvukovka s nizkym sumom, malou latenciou
2. realtime linuxovy kernel, a jack s vysokou prioritou (pre zaciatocnika staci bezne jadro a defultne nastavenia jacka, jack je vsak nutnost. Na nastavenie jacka a zapojeni existuje gui Qjackctl
3. Hydrogen - automaticky bubenik, treba mat nastaveny export signalu do jack-a ak chces mat synchronizaciu s ardourom
4. Ardour - mixer, HDR, nedestruktivny viacstopovy editor v jednom (- uz aj s podporou niektorych VST efektov spustanych cez wine) - pripomina mi Cubase
5. LADSPA - efekty, (kompresory vid balik efektov LEET - .rpm nebol, bolo treba kompilovat, ale v poho)
6. Jamin - mastering
7. Audacity - destruktivny (tzn. ze vykonane zmeny su nevratne) viacstopovy audioeditor s podporou
8. Muse a Rosegarden som neskusal
9. zynaddsubfx - syntetizator
Mna len mrzi ze to neni vsetko v jednom.Napr aj ten oddeleny jamin.Vsade musim ukladat zvlast,atd...
A spytam sa.Mam proste open suse 11.Chcem u neho aj ostat ale dalo by sa jeho jadro nejak premenit na rt ? Som amater v linuxe.
A trochu by som ta poopravilArdour je skor kopia Pro tools.Teda velmi vzhladovo podobny aj ked na inej urovni.
U mna je problem ze ja pouzivam aj klavesy midi a aj gitaru takze potreboval by som soft kde proste mozem nahrat oba nastroje a vsetko ulozit do jedneho adresara.Klavesy samozrejme cez midi (a potom previest do audia)Da sa to aj v linuxe ale to je zas prebiehanie z jedneho softwaru do druheho.
No asi zatial pouzijem dual boot a dam si aj win s cubase dokial nepride ardour 3 s tou slubenou podporou.A uvitam dalsie skusenosti ak ma niekto zaujem sa zapojit do diskusie.Dakujem
Poprosim bez urazky a k teme.Riesime tu audio software
skus pozriet:
http://www.soundonsound.com/sos/feb04/articles/mirrorimage.htm
http://www.linuxjournal.com/article/7205
aj ked su to uz relativne stare clanky, je tam zopar zujimavych veci popisanych.
Inak moja chyba,nevsimol som si ze to je link.Prepac...
Neviem,mne sa moc tie linky nepacia.Ide o to ze tam proste neni alternativa.Vsade len ten Ardour a Rosegarden (netvrdim ze su zle) To sa naozaj cely linux a music toci len okolo tychto?(Tie skromnejsie softy teraz vynechavam)
Dalsia vec ze je to mimo toho co som chcel.
ani A ani B ani C
Hladam alternativu,alebo cosi platene pripadne vase nazory a skusenosti.Myslim,ze som to dost jasne napisal.Dakujem za vas cas...a este raz prepac...