LOOOL co robi Windows (extra dobre)
!!! POZOR je to naozaj dobre
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
copy con subor.txt
je ekvivalent: echo > subor.txt << EOF
alebo
copy subor.txt con
je ekvivalent cat subor.txt
#1: vo winoch su rezervovane mena, nic nove, ziaden indian... CON,PRN,AUX,COM0-9,LPT1-2,NUL uff a tak dalej....
skusil niekto: start->run->cmd a MD\\.\\C:\CON :P
#2:bush hid the facts..:
hociaky string 4-3-3-5 spravi to iste, lebo vzdy, ked sa otvori notepad, zavola sa winAPI funkcia IsTextUnicode, ktora zistuje, podla statistickych a deterministickych metod sa pokusi zistit, ci je text ASCII alebo UNICODE....tato stat. metoda predpoklada urcite variacie medzi low a high byte-mi v retazci...vo viste je to fixnute
#3:rand(200,99):
tato funkcia ma za ulohu generovat nahodny text, co ja viem robite si stranku vo worde (muahaha) a chcete to niecim vyplnit tak tam rychlo supnete rand(x,y). dreamweaver generuje lorem ipsum:)
200-pocet paragrafov, 99-pocet viet v paragrafe
#4: Q33NY:
po prve, ziaden z tych letov nemal toto oznacenie...boli to 11 a 175...takze o tom len tolko
daj si win32 debugger,dissasembler a zistis, ze int __stdcall IsInputTextUnicode(LPVOID lpBuffer,int cb) funkcia notepadu vola IsTextUnicode() z advapi32.dll. Velmi lahko si vsimneme, ze IsInputTextUnicode predava 0xFFFF v option flagu, co znamena, ze testovacia procedura zahrna vsetky flagy, spolu s 'kontroverznym' flagom IS_TEXT_UNICODE_STATISTICS. Tu sa nenajdu signature bajty pre Unicode (0xFE a 0xFF alebo 0xFF a 0xFE, paradoxne notepad v XP sa neunuva vsuvat hlavicky,preto to ani nevie zistit) v hlavicke, tak sa ide teda hadat ako som uz spomenul. No zialbohu sa neuhadne, co si o.i. priznali aj MSDN vyvojari. Dovod, preco napriklad PSpad to zobrazi spravne, je ten, ze nepouziva IS_TEXT_UNICODE_STATISTICS flag pri volani spominanej funkcie, ale na druhej strane neobsluzia UNICODY celkom spravne pri chybajucom signature bajte.
zaver: staci povedat notepadu, aby pri volani IsTextUnicode nezahrnul test IS_TEXT_UNICODE_STATISTICS (posepkam TEST EAX,EAX -> XOR EAX,EAX zmenime prislusny offset v HEXe a bush zahadne prestane skryvat fakty, lebo sme sa vysrali na ten test)
mam VISTU, takze som siel ku susede co ma XP:)..ale som dalej prisiel nato, ze to nie je len 4-3-3-5, ale prve slovo parne zvysne slova neparne(samozrejme cim je retazec dlhsi a cim je nizsia disperzia znakov, tym rastie pravdepodobnost, ze to notepad uhadne)