Mapovanie disku - z Windows
Používam Greenie Linux a mám tam rozchodený účtovný program MRP (Windows) pomocou programu Wine. Samotný program šlape bez problémov. Potrebujem sa ale pripojiť na iný PC (MRP Server - WinXP) a v linuxe mať na ploche len ikonu z MRP (z MRP servera) Ručne si viem namapovať daný disk, vo Wine si ho potom opäť ručne pridelím na disk napr. M: Potom to funguje. Problém mám ten, že si to Linux nezapamätá a mapovanie po reštarte musím urobiť znova. Vie mi niekto poradiť príkaz alebo spôsob ako sa mi po spustení Linuxu automaticky namapuje disk? Vo Wine by sa mal potom automaticky vytvoriť M:
Vopred ďakujem!
palinux
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
prva polozka je "co montujeme" druha "kam montujeme" potom co je to za typ "filesystem", napr ext2/3,reiser,vfat... potom su volby (options) ako sa to ma namountovat v podstate to co zadavas do prikazu
mount
za prepinac-o
(napr. rw, ro, noauto, user...) a nakoniec su dve ciselka (daj tam 0 0) su to len (v skratke) ciselka ktore nam udavaju ako casto tie zariadenia kontrolovat... (proste tie Ta nemusia teraz zaujimat, len tam daj 0 0)nemas sa coho bat.. je to dost prehladny subor podla mna ;) (jeden z prehladnych konfigurakov linuxu) :)
mount -t vfat -o rw,users /dev/sda1 /mnt/windowsacky_disk
a chces ho pridat nech sa to robi automacicky pri starte, tak do /etc/fstab jednoducho pridas riadok
/dev/sda1 /mnt/windowsacky_disk vfat rw,users 0 0
inac nerozumiem preco mu radite hned rucne editovat fstab. akurat tam spravi bordel a nasledne mu ani GUI ktore boli na editaciu fstab urcene nepojdu.
vim rulez