reproduktory
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
chod s notebookom do tej predajne a vyskusaj ich ked si nie si isty.
ina vec by bola, keby to boli repraky co sa pchaju do USB portu, tie maju v sebe priamo zvukovku ale ty asi nebudes priplacat za take nieco cca 10 USD navyse.
ja chcem len od reprákov dobrý zvuk.
ak sú také do 500 Sk stačia mi aj tie
skus povedat ci ti funguje zvukovka na stroji a ake pripojenie maju tie vybrane repraky. bez toho sa to len zvrhne na flame.
apacer DDR2 1 GB 800 Mz
asus EAH3650 HTDI 256 MB PCX
Genius NetScroll 200USB Laser black
Asus M2N X plus
nechces sa radsej pozriet akym konektorom sa pripajaju tie repraky na monitore (USB alebo obycajny jack podobny ako na sluchadla) a aku mas zvukovku?
odporucam sa aj pozriet do dodacieho listu (najme pre desktop), na konektory pocitaca (pre desktop a aj notebook) a do vystupu z priklazov:
/usr/sbin/lspci
/usr/sbin/lsusb
inak, ani by som sa nedivil keby ti niekto zabudol vybalit konektor ktorym sa prepaja zvukovka z pocitaca a repraky v monitore. U mna to je obycajny 3.5 mm jack, taky akym sa prepajal magnetofon a lacna veza. Stal ma cca 30Sk, k pocitacu nebol a monitor bol z druhej ruky.
tie komponenty co uvadzas su :
RAM
Graficka karta
Mys
Motherboard (Maticna doska)
v poradi ako si to napisal.
PS.: ta doska ma chipset od nvidia a tym padom bude asi zvukovka tiez od nvidia. nepytal si sa nahodou pred casom na to ako spojazdnit zvukovku, presnejsie tu od nvidia? Nie ze by to bolo zlozite, len to bude asi od teba vyzadovat napisat zopar riadkov do terminalu na zaciatok.
ja nemám žiadny konektor prepojený s monitorom
parametre - dúfam že ja tam aj zvukovka:
heto-desktop
description: Computer
width: 32 bits
*-core
description: Motherboard
physical id: 0
*-memory:0
description: System memory
physical id: 3
size: 2026MiB
*-cpu
product: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+
vendor: Advanced Micro Devices [AMD]
physical id: a
bus info: cpu@0
version: 15.11.1
size: 2100MHz
width: 64 bits
capabilities: fpu fpu_exception wp vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt rdtscp x86-64 3dnowext 3dnow pni cx16 lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy 3dnowprefetch ts fid vid ttp tm stc 100mhzsteps
*-cache:0
description: L1 cache
size: 128KiB
*-cache:1
description: L2 cache
physical id: 1
size: 512KiB
*-memory:1 UNCLAIMED
description: RAM memory
product: MCP61 Memory Controller
vendor: nVidia Corporation
bus info: pci@0000:00:00.0
version: a1
clock: 66MHz (15.2ns)
capabilities: bus_master cap_list
configuration: latency=0
*-isa
description: ISA bridge
product: MCP61 LPC Bridge
physical id: 1
bus info: pci@0000:00:01.0
version: a2
clock: 66MHz
capabilities: isa bus_master
*-serial
description: SMBus
product: MCP61 SMBus
physical id: 1.1
bus info: pci@0000:00:01.1
capabilities: cap_list
configuration: driver=nForce2_smbus latency=0 module=i2c_nforce2
*-memory:2 UNCLAIMED
description: RAM memory
product: MCP61 Memory Controller
physical id: 1.2
bus info: pci@0000:00:01.2
clock: 66MHz (15.2ns)
*-usb:0
description: USB Controller
product: MCP61 USB Controller
physical id: 2
bus info: pci@0000:00:02.0
version: a3
capabilities: ohci bus_master cap_list
configuration: driver=ohci_hcd latency=0 maxlatency=1 mingnt=3 module=ohci_hcd
*-usb:1
description: USB Controller
product: MCP61 USB Controller
physical id: 2.1
bus info: pci@0000:00:02.1
version: a3
capabilities: ehci bus_master cap_list
configuration: driver=ehci_hcd latency=0 maxlatency=1 mingnt=3 module=ehci_hcd
*-pci:0
description: PCI bridge
product: MCP61 PCI bridge
physical id: 4
bus info: pci@0000:00:04.0
version: a1
capabilities: pci subtractive_decode bus_master cap_list
*-multimedia
description: Audio device
product: MCP61 High Definition Audio
physical id: 5
bus info: pci@0000:00:05.0
capabilities: bus_master cap_list
inak funguje vobec ta zvukovka a ako chces pripajat tie repraky? na vyber mas aj cez optiku i ked to pri reprakoch za 500Sk nebude mozne. Ale co na plac, s povodnou otazkou to nema nic spolocne. skoda diskutovat ved tebe islo len o to sa spytat ci mal ten predavac pravdu.
Ano, mal. Aj keby to nebola pravda. Predsa len on nebude riskovat reklamaciu a vypredaj rozbaleneho tovaru za polovicnu cenu len koli tomu ze sa zakaznik nepozrel ci mu to bude fungovat.
Mechcem ťa tym zaťažovať lebo asi máš veľa inej práce a preto som rád že aj napriek tomu mi odpovedáš. Keby si bol u mňa doma a ukázal mi veci ktoré chcem prakticky ukázať nebol by problém Ti zaplatiť. Zatiať dík
Takze si zober sluchadla na ktore si zvyknuty, otestuj zvukovku na doske (obcas zvyknu vrcat, najme pri zvysenom prenose na zbernici) ze by si vedel ci sa ti s tymy reprakmi na pocitac oplati zaoberat.
Mne uz nie. Nevidim otazku, maj sa.
Takze aj dajake repro do USB by mohlo fungovat.