Prosím Vás o pomoc. Čerstvo som prešiel na Ubuntu, zatiaľ mám 8.04 a mám takýto problém: Keď zapnem PC, normálne všetko funguje v poriadku, potom naskočí obrázok Ubuntu, a pod ním ako sa naťahuje, dojde to do konca, a vtedy sa všetko rozmaže a nevidím vôbec nič. Najprv som si myslel že mám zle nastavené rozlíšenie monitora, tak som napojil monitor s vyšším rozlíšením a tam to ide tak isto. Reštartoval som ho, a pri zapínaní som zapol núdzový režim, vyzeralo to nádejne, ale ide to rovnako. Nechápem to, pred tým mi všetko fungovalo normálne. Jediná vec ktorú som menil bolo prostredie, ale myslím si že to s tým nemá nič spoločné (akcelerované prostredie nie je zapnuté - ani sa zapnúť nedá, neviem prečo) Mám si všetko znova preinštalovať, alebo existuje nejaký príkaz na zmenenie rozlíšenie, alebo opravu??? (nejakým spôsobom som sa dostal k terminálu)
inak toto sa stava obvykle po doinstalovani neslobodnych ovladacov ked clovek zabudne jeden krok. nebolo to ono? ja len ze keby si povedal pocom a kedy sa to pokazilo, tak ti poradime jednoduchsie. ale ak nechces, ...
no a stalo sa to presnejšie vtedy, keď som predtým počítač vypínal, ale nevypol som ho normálne, ale uspal som ho, bolo to cez noc, ráno keď som vstal, ťukol som do klávesnice, a od vtedy to takto robí
PS: k editoru nano, ja pouzivam vi. je pritulnejsi k uzivatelovi.
inak ten prikaz je iny, vsimni si medzery:
sudo nano -w /etc/x11/xorg.con
a teraz skus povedat ci si pokrocil. A ak nie, tak co si s akym vysledkom skusil.
ano, je to subor ktory sluzi na konfiguraciu grafickeho systemu a typ padom je v nom aj info o monitore. To ze tam vidis napisane jedno velke nic je dane tym ze si zle opisal dany prikaz. Skus si pozriet tu prirucku, to co si pisal a to na co som ta upozornil.
mimochodom, moze byt tucne pismo:?
sudo nano - w/etc/x11/xorg.conf
sudo nano -w /etc/x11/xorg.conf
No ale mas pravdu. Pre Teba bude rychlejsie ten pocitac preinstalovat ako zmenit par riadkov.
ps: poznas norton commandera? tak skus mc.
teraz inštalujem kodeky na prehrávanie mp3 a videa...
a potom zase na gnome-looks, vybrať novú tému :D