ipv6 a p2p
zistil som že môj provider nam prideluje ipv6 adresy, takže som dostupný zvonku na túto adresu atd..
Otázka: viete o nejakých p2p sietiach / protokoloch / programoch ktoré vedia toto využiť? Teda že by som mohol byť v aktívnom mode a nie iba v pasívnom ako doteraz s neverejnou ipv4 adresou, ked som za NATom.
Vďaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Skus si overit ci sa da na teba pripojit z vonku cez tu ipv6 adresu (na ssh alebo http alebo co ti tam bezi a prelezie z vonku cez tvoj osobny firewall).
A je to Antik, Košice
Takže ku tým p2p sietiam vie sa niekto vyjadriť?
Ping je na sledovanie dostupnosti co v pripade vnutornej ipv6 adresy ma nulovu vypovednu hodnotu.
A je to Antik, Košice
:Chello zrusilo ipv6 pocas opatreni zamedzujucim problemom s deravymi dns. Boli jednymi z vyhercov, ale v nakladoch bolo aj toto.
:Takže ku tým p2p sietiam vie sa niekto vyjadriť?
BitTornado cez wine? Ale aj keby si mal verejnu ipv6 adresu, tak na nu sa ti pripoja len uzivatelia ktory maju podporu ipv6 protokolu. Takze skus a pochval sa aku mas adresu a ci ti to vobec stalo za namahu.
re chello - no DNS vyzerajú ako problém, to vyrieši čas a rastúci počet užívateľov.
"Takze skus a pochval sa" - nebudem zverejnovať moju adresu na webe ale do mailu by som ti ju poslal. A máš vôbec ipv6 prístup? Aby si si ju vedel nejako overiť...
a za tip na BitTornado dakujem, vyskusam to....
internet nenavrhovali podla teba, ten je starsi. ping nepracuje na tcp ale na icmp.
:re chello - no DNS vyzerajú ako problém, to vyrieši čas a rastúci počet užívateľov.
ten problem nevyriesi rastuci pocet uzivatelov ale zabezpecenie protokolu.
:nebudem zverejnovať moju adresu na webe ale do mailu by som ti ju poslal.
mam na to podobny nazor. nehaj si ju utajenu a ja ti nepoviem moj email.
:A máš vôbec ipv6 prístup?
kazdy z nas ma pristup k ipv6. ci uz za peniaze alebo zdarma.
:tip
nz, ale bez toho ze by to podporovali aj ostatny je ako keby si si zriadil fax na bahamach a tvoji znami nemohli faxovat do zahranicia.
http://www.antik.sk/IPv6-uz-aj-v-Antiku-aktualizovane-2.htm
ipv6 nikto nepouziva, staci to ako odpoved?
inet6 addr: ................./64 Scope:Global
inak ked si das ifconfig (ak mas linux, co asi hej ak si na tejto stránke), tak tvoja adresa je to čo je hore vybodkované....