Prosim vas chcel by som sa dozvedet pomocou tohoto fora ze aka distribucia by mi isla najlepsie na mojom notebooku. Skusal som ich uz vela vela ubuntu suse mandrivu aj debian ale ten sa mi zda byt narocny . Pls aka distibucia by mi najlepsie slapala aj s graf. efektami na notebooku MSI GX610PX grafika je tu ATI radeon HD2600 a Wifi atheros AR5007EG. Vopred dakujem za poradenie!
Jabber: Lukas@jabbim.sk
Debian je rovnako tazky ako ostatne distra, ma akurat mensiu narocnost na pamat ako ubuntu atd. lebo pouziva menej klikatok. To moze byt pri notebooku vyhoda.
Kódové označení vývojové distribuce Debianu je „sid“, alias „unstable“ („nestabilní“). Většina vývoje v Debianu se děje právě zde. Tato distribuce nebude nikdy vydána; balíky z ní se postupně přesunují do testovací distribuce, která je jednou za čas vydána jako stabilní.
Mějte prosím na paměti, že bezpečnostní aktualizace pro „nestabilní“ distribuci nejsou vydávány bezpečnostním týmem a proto se do „nestabilní“ distribuce nedostávají včas. Více informací naleznete v často kladených otázkách bezpečnostního týmu.
„sid“ je předmětem neustálých změn a nekoordinovaných aktualizací knihoven. To může vyústit ve velmi „nestabilní“ systém, který obsahuje balíky, jež se nedají nainstalovat (kvůli chybějícím knihovnám, nesplněným závislostem, atd.). Používejte na vlastní nebezpečí!
Toto som teraz precital nejak sa mi to nepaci ze nestabilna nikdy nebude vydana..pocital som ze by som ju neskor upgradoval na stabilnu
distribucii, ktore sa daju povazovat za velmi dobre, je podla mojho nazovu vela. Osobne by som tam dal Greenie (co je vylepsene ubuntu). tu spominany pclinuxos je tiez dobra volba, aj mandriva, opensuse.
mozes skocit do databazy znalosti, tam je porovnanie:
http://linuxos.sk/KnowledgeBase_show_entry/81/index.html