F10 rec
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
mandriva tu bola, tak preco nie fedora?
1. recenzia moze byt supisom vlastnosti, ako napr. ta na roote. je skvela, nepopieram, ale bola napisana na zaklade preview, nie final distribucie.
2. chyba subjektivny pohlad. ano, cosi tam je, ze KDE4 uz na 800-ke s 512 MB RAM nie je to prave, ale...
ano, postavim k tomu zmysel portalu. ked prakticky vsetko najdes inde, naco teda linuxos? vsimol som si, ze mnoho ludi sa tu istu otazku pyta aj na linuxos, aj na abclinuxu. nahoda? nemyslim.
kedysi davno boli v jednom hernom casopise dve recenzie na tu istu hru. jedna skoncila s hodnotenim 80/100 a druha 20/100. pretoze to pisali odlisny ludia, s inym pohladom na hru, na tu kategoriu hier (jednalo sa o akcne rpg), inym hardverom atd atd atd
a to je podla mna super
technicka recenzia nemoze byt podla mna nikdy dokonala. Vsak inak by pisal o fedore Kotrcka (ktory Fedoru v laske ma) a inak by o nej pisal priaznivec Debianu.
Ano, malo by to byt vsetko plne objektivne, no zase keby aj bol kazdy objektivny... tak niekto si posvieti na stabilitu, niekto na balickovaci system atd
v recenzii nemas vysvetlovat principy a ja neviem co vsetko mozme, tam ma prostde byt ze nova fedora ma pekny vzhlad privetive uzivatelske prostredie a lahku instalaciu aplikacii a ako zapor ze nemas defaultny prehlidac ineternetu firefox. toto zaujima ludi.
TOTO VSETKO SOM SI VYMYSLEL , nezse ma tu zacnete kamenovat
Ostatny su radi ak pre nich niekto nieco urobi, ale ty to podla tvojich slov vyzadujes. Co bude na vianoce, ked uz pred Mikulasom toto?
ok, tak negujem tieto slova. nic nechcem napisat a dufam, ze cim menej budem mat aj chut pomahat v diskusiach komukolvek.
tak potom dovod celeho linuxos.sk? nestaci root/abclinuxu?
ano, postavim k tomu zmysel portalu. ked prakticky vsetko najdes inde, naco teda linuxos?
Autora tychto slov poznas, a nejedna sa o vytrhnutie z kontextu. Takze ty chces nieco urobit pre portal, skus nam objasnit co. Napriklad chut pomahat, hecovanim tak ako teraz.
A urcite si si vsimol ze mam odvahu poukazat na take chovanie., takze tvoja otazka je zbytocnou aj keby si ju nazval basnickou otazkou.
ale OK, tak prosim temu zmazat alebo zamknut, nema to zmysel dalej rozoberat.
Tato tema bola od zaciatku urcena na flame, som rad ze si to pochopil a verim ze ti to da nieco do zivota.
Inak, kludne to zamkni aj ty. Ja to neurobim a cenzura v tom nie je.
ved tento portal je iba o poradni "fore" nic viac poriadne tu nieje. aj ked s tym forom pochybujem kedze malokedy dostanem adekvatnu odpoved.
tento web je fajn, len skoda ze sa aktivne nezlepsuje. Autori nemaju vela volneho casu :(