Nováčik sa pýta: Ako sa pripojim na Wi-Fi?
Mám prvý deň Mandriva Linux 2009.0 a žiaľ neviem sa pripojiť na net cez Wi-Fi. Pozeral som sa na ovládač a zdá sa, že mi ho ukazuje správne (Intel 4965 rovnako ako vo Windows Vista). Keď kliknem na ikonku sietí vpravo dole pri hodinách a zvolím pripojenie cez wi-fi (vidím aj názov svojej wi-fi karty), tak mi nenájde žiadne siete aj keď sú v dosahu. Posuvný vypínač mám na "ON", svetielko svieti, ale či je Wi-Fi modul zapnutý neviem. :( Vo Windows Vista zapínam Wi-Fi cez posuvný vypínač a klávesovou skratkou. Je možné, že musím aj v Linuxe použiť vypínač a klávesovú skratku na ktorú systém nereaguje? Alebo mám urobiť niečo úplne inak?
Poraďte prosím! Bez netu mi je Linux na dve veci :(
Veľmi pekne ďakujem za poradenie!
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Tym chcem povedat iba to že sa da spojazdnit , ale nie je to pre uplneho zaciatocnika .., tak by som ti poradil dat si suse , alebo sa pripojit kablom cez sietovku a hladat...
...a najst sa da všetko
Len ho rozbaľ a nakopíruj iwlwifi-4965-2.ucode do adresára /lib/firmware
Na kopírovanie musíš mať práva root .
ps. prosím prečítaj si readme čo je v tom balíku.
ps2. Tieto veci by si sa mal trochu poučiť na tom to fóre toho bolo už dosť popísané a pre mandrivu ti odporúčam
http://www.bibri.net/Mandriva/doc/manual-mdv-2008.1cz_Instalacni_a_uzivatelska_prirucka.pdf
ps3. vidím že si začiatočník takže ešte jedna rada nikdy ale fakt nikdy nepracuj ako root/administrátor na PC. fakt nikdy!!!!
len keď ho spravuješ alebo niečo inštaluješ (podľa možnosti rpm z repozitárov).