Pouzivate 13.3" laptop a linux?
rad by som si preveril ake 13.3" laptopy pouzivate s linuxom (idealne s ubuntu, fedora alebo mandriva). Chystam sa kupit si niektori z tychto mensich laptopov s procesorom Core 2 Duo od T7300 vyssie, so 4 gb RAM. Neplanujem sa na tom hrat, takze mi nezalezi na tom, ci to bude mat nadupanu grafiku, ale skor na tom, aby co najlepsie spolupracovala s Linuxom (zrejme asi Intel).
Zaujimala by ma osobna skusenost niekoho, kto takyto novsi laptop vlastni a pouziva na nom linux. Google mi samozrejme najde tisice blogov a for s roznymi zahranicnymi odkazmi, ale ja predsa len viacej verim komunite z linuxos.sk a zo Slovenska a Ciech ako roznymi tureckym, anglickym a pod. blogerom.
Dakujem za nazory a tipy.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Dell XPS som tiez zvazoval, ale kedze uz mam stvrty dell po sebe xel som vyskusat nieco nove. dovod je aj to, ze sa mi zdaju stale viac viac krehke. nie, ze by som mal nejaky problem so systemovymi vecami, ale napr. na tomto poslednom mi uz dva krat menili touchpad aj klby na LCD a zase aj jedno aj druhe odchadza. Akurat uz nie je v zaruke, tak sa uz do toho nebudem investovat. Na funkcnost to velmi vplyv nema iba je to iritujuce.
Co by ste ludkovia povedali na tento Toshiba Satellite Pro U400-15O. Nema ho nahodou uz niekto doma? Parametre sa mi zdaju byt celkom linux friendly a cena je celkom ku mne friendly :)
Btw. funguje aj ubuntu
nie som sice az tak zbehly v linuxe a neviem presne na co sluzi to co si tam doplnil, ale ked budem mat notas doma a nevedel by som si poradit, tak sa na teba urcite obratim. dufam, ze je to ok.
Na tej M800 mas grafiku GMA 4500MHD? Nebolo to treba nejako vyladovat? Cosi som o tom cital vo forax, i ked zrejme islo o 3D efetky. Myslim, ze pokial by bol problem iba to, tak to asi prezijem, bo hrat sa nemusim a otacajuci desktop tiez nie je nieco, bez coho by som nemohol existovat :)
Raz nabehol system v nejakom cudnom rozliseni, ale som len skusil logout logon a vsetko bolo v poho.
3D efekty idu, ale netestoval som ich nejako intenzivne.
na 3d efektox, ako som uz vyssie spominal mi az tak velmi nezalezi, nepotrpim si na take okrasy.