router ma nemiluje
Internet vo windowse nie je žiaden problem, (na ntb je ubuntu cez wifi ide a cez kabel ..nič.!!) a hlavne nejde na pc ani v ubuntu, suse ale v pohode ide na Fedore. Nikdy som nemusel nič zložite vymýšľať až teraz k vianociam som dostal takyto "darček" Mam DHCP a problem s pripojením sa čiastočne prejavuje aj na DM7020 (satelit), ale napokon sa tam vždy dostanem ale iba smerom do satelitneho prijimača, z neho idem na web bez problemov!!
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
PS.: nevies ci neplanuju Dreambox s vystupom HDMI, VGA alebo DVI? Lebo klasicky PAL stoji za pokazenie zraku pri citani.
a s HDMI je aj Dreambox DM-800HD PVR aj IPBOX-y 9-tkovej rady ale dm je dm.
To som rad ze to mozes tvrdit po otestovani voci ruseniu. Teda, verim ze si si tu vetu nevymyslel. Ono mohol odist aj switch v tom routri, to sa stava.
:potreboval by som možno nejaky program pre linux ... kde by som niečo mohol zdiagnostikovať
myslis dmesg, cat /proc/net/dev, tcpdump, mii_tool alebo apt-cache search? Skus definovat ktoru uroven sietovej vrstvy chces kontrolovat.
Inak, toto vyzera na problem bud kablov (zalomenie, zarusenie), switchu (natrhnute koncovky alebo kremikovy alzheimer). Nemyslim ze je to problem Linuxu kedze ako pises tak blbne aj Dreambox. Skor sietovky dostavaju vela chyb a radsej sa vypnu pricom windos nevie co je chyba.
...pricom windos nevie co je chyba.
Ak by som predpokladal, ze je chyba tam, tak by som vo windowse urobil ping na router (IP routra) a zistil, ci sa nejake pakety stratili.
Neviem ako je to u ping z Okien(R), ale GNU ping hlasi poskodene pakety.
Teda, pokial to nie je ta znama ignorancia od garazovych poskytovatelov internetu ktory zlou defaultroutou bojkotuju ine ako windows systemy.
k prikazom ktore som uz pisal pridam este jeden
route
bez ich vystupu tu varime z vody
PS.: zaujimalo by ma kolko platia na helpdesku daneho poskytovatela.
vo win nepouživam ziadne heslo-login... konfiguraciu robim cez prehliadač napr. firefox , zrusil som aj všetky obmedzenia, aj som začal od resetnutej konfiguracie..
Router je adsl microcom 2670 , poskytovatel je SlovTelekom....
To podstatne zopakujem V Ubuntu, Suse ani Mandrive sa cez kabel NEDOSTANEM ale napr. vo Vixte a ASPLinuxe (derivaty FEDORY) je všetko uplne v poriadku !!
ak chces, tak sem daj vystupy z tych prikazov co boli pisane vyssie. a ak nie, tak ostaneme stagnovat na tom ze je to pokazene a ze to nechces riesit. dobre?
PS.: nabuduce ta poprosim, bez boldu a zbytocnych vykricnikov, netiketu este nezrusili a neviem o tom ze by z nej mal niekto vynimky.
tcpdump: WARNING: eth0: no IPv4 address assigned
tcpdump: listening on eth0, link-type EN10MB (Ethernet), capture size 96 bytes
teda zistil som ze nemam pridelenu adresu ale v routri nič podobne k nastaveniu nenachadzam.. viem ze nic neviem, to presne vystihuje polohu kde som.. tak ma ukrižujte
takze skus vytiahnut ten sietovy kabel, nastartovat, chvilku pockat, zasunut kabel, pozriet do vystupu z prikazu dmesg (na konci bude nieco o sietovke). ale odporucil by som pozriet aj v tom cokolvekbuntu ze ci mas zaskrtnutu volbu auto ethernet, vpravo vedla hodiniek je taka ikonka.
Inak, dalsi problem moze byt v tom, ze defaultroute sa nesmie prelinat pre dve sietovky, takze pre metaliku musis vypnut radio.
ziaden ping na router nie je mozny, nie je kam smerovat, tak privitam akekolvek dobre rady