Prepáčte za blby nazov temy...Nechápem jednej veci. Ubuntu mi išlo dobre s wifi internetom,ktorý mám a aj s tým istým nastavením. Teraz som ho však preinštaloval a na wifi ma pripojí,ale internet nejde. Skúšal som aj 2 wifi adaptéry. Ako keby si robilo co chce. Internet sa pritom vôbec nezmenil a na druhom pc ide dobre. Pripájam sa cez zabudovaný nm applet. Prečo to robí zrazu problém? Inštalačné cd je úplne v poriadku -md5 a cd mechanika tiež. Ďalšia vec je, že mi nechce spustiť wifi radar ktorý som tam nainštaloval z balíčku a ktorý som používal na to vždy. Robím proste to, čo som robil po každej inštalácií, ale pritom to nefunguje. Podobné veci sa mi stali s opensuse pár mesiacov späť no s window som nikdy niečo podobné nezažil a ten som používal zo 10 rokov...Má ktosi podobnú skúsenosť?Čím to môže byť?
"úvaha"haha
"""""Žeby pc už začínali ožívať?"""""" ;-) Nedoporučujem im to,lebo sú ešte na tom tak, že vojnu s človekom by prehrali... Takého robota s troma pohybmi predsa dokážeme nakopať...Takže by museli skôr porobiť bordel v účtoch a ľudia by sa zabili sami.To len taký dodatok na oživenie...
Nechcel som ani vytvárať takúto tému, ale naozaj ma to naštvalo, lebo som s týmto stratil v minulosti aj teraz nejaký čas...
vela stastia
0. ci je modul nacitany pre vas adapter:)
1. pridelenie IP bud rucne alebo dhcp
2. skontrolovat route
3. skontrolovat resolver
Konfiguráciu wifi poznám a všetko mám nastavené ako som mával aj pred tým, no zrazu to nejde tak ako má. V adaptéroch nieje chyba.Najviac podozrievam network manager aplet ale podarilo sa mi rozbehnúť aj wifi radar a tam tiež neúspech.Nerozumiem tomu.Vždy mi to pri tomto nastavení išlo a aj ide,ale na druhom pc.
Ale vieš čo sa tu snažím vysvetliť a zistiť od Vás? Ako je to možné, že ten istý krátky postup, ten istý hw, to isté install cd a žiadna zmena v internete a nejde to. Nikdy po inštalácií som s tým nemal problém a tých inštalácií bolo naozaj vždy dosť, lebo som istý čas vyhľadával vhodné distrá atď. Neviem či si ubuntu samo nejak nemení.Teda skôr network manager.Nechcem obviňovať distro. Celkovo keď zadám netmask na 255.255.255.0 a uložím, tak po príchode do nastavenia mi ukáže netmask ako 24 miesto toho čo som zadal,ale keď ma pripojí na net tak mi connection info ukazuje že je netmask 255.255.255.0
Predpokladam ze si to nielen pomenil ale aj skontroloval. V poslednej dobe sa zacali sirit mallware schopne vytvorit DHCP server ktory podhaduje falosne DNS servre podhadzujuce .... no nic, moze to byt vsetko.
Ale ak mas vsetko nastavene v poriadku, tak je to potom pokazene.
Takze vidim ze si zacal bodom jedna. Ake nastavenie siete si ocakaval a ake si obdrzal a ako sa prepajas s poskytovatelom?
Ja nemam svoj net.Viem, nema sa to ale proste nemozem si teraz dovolit svoj atd a na siet ktoru sa pripajam nikto nieje.Skor je to nejaka rozvodna,tak nejako neuskodujem inych.Zavratna rychlost to nieje.Moralne veci tu riesit nejdem.Proste teraz som na tom nete ale na druhom pc a bez problemov.
Zadavam tie iste informacie ako mam na tomto pc a ake som pouzival vzdy.Aj mac adresy som skontroloval a vsetko ok.Dokonca skusil 2 wifi adaptery.
dns asi nieje pokazene ked na tomto pc mi ide.neviem.zda sa mi to cele nelogicke a preto chytam nervy.prepacte a dakujem za trpezlivost.
Nikde to tam nemozem vyhrabat.Asi linux dava meno uzivatela alebo ako?
No, za tych 5 hodin si mohol prejst aj ostatne prikazy ktore tu odzneli. - to mas pravdu ale
Neodchadza a ani neprichadza.To uz som skusal v grafickom nastaveni...trace atd... proste tie network tools co ma ubuntu zabudovane. nastavenie je dobre.Uz som skusal aj ci usb porty niesu pokazene ale funguju dobre.
"Uz si pocul o emulatore terminalu?" preco nemozem pouzit bezny terminal? len zo zvedavosti sa pytam.
Mas obdivuhodny sposob spoluprace. Nedame zahlasovat ze by sa tu zacali riesit blogy? Akosi mi chyba otaznik v tvojej otazke a tak isto aj nejaka snaha. Co mas za hardware, co si skusil a s akym vysledkom? Ale, mas pravdu. Otazky niet, odpovede netreba.
Proste mam iny pohlad na vec,preto sme si neporozumeli.Snahu inak mam, to si zle odhadol a v podstate som spolupracoval aj podla tych bodov.
0. ci je modul nacitany pre vas adapter:) -vyriesene pretoze ubuntu podporuje a automaticky vyhlada moje adaptery+ som testoval v konzole pomocou prikazov ifconfig,iwconfig,iwlist a vsetko ok
1. pridelenie IP bud rucne alebo dhcp -vyriesene pretoze som kontroloval spravost,obmienal atd.hlavne nechal tie funkcne ktore funguju na tomto pc.
2. skontrolovat route - skontroloval som v grafickom rezime a ziadne
3. skontrolovat resolver -dost mam v tom nejasno a to som odflakol.mohol by si mi teda upresnit tuto vec?
takze nevidim dovod preco by som nespolupracoval. az na ten treti bod.ten som zanedbal a v tom mas pravdu.
Gateway mam nastavenu jasne a spravne.Pod win funguje.To uz sa ale opakujem.Maska a dns tiez to iste ako gateway a preto som to pomenoval "zahada"
Skor ako wlasaty pisal, mozno je tam to blokovanie,ktore win dokaze ignorovat.
dik za vas cas
Distributions based on later kernels have deprecated ifconfig, route, and ipchains, replacing them with iptables and iproute2.
Ak by si velmi chcel, tak na google je aj odkaz na zdrojaky sietoveho systemu z ktorych to je jasne.
A teraz ty, dobre?
vies anglicky? preloz a zistis ze ta veta nepopiera moju.je to skratena definicia
urcite za tou vetou najdes slovo but ale
Naco hladat strucne clanky na wiki?
preklad
distribucia postavena na starsom jadre ma deprecated ifconfig
to nevyvraca,ze v presnejsom zneni nieje napisany dodatok
kym sa tieto programy nachadzaju priamo v instalacii najnovsich distribucii tak nie su deprecated !!!
mal si vyvratit,ja potvrdit.nesplnil si to a tym plytvas mojim casom.naco tu davas utrzky?
A to ze niekto rozvaza furiky po dialnici este neznamena ze je bezpecne a ziaduce vozit sa na zastaralom dopravnom prostriedku zvanom furik po dialnici.
nechytaj za slova a venuj sa vyvrateniu.vravim ti plytvas mojim casom.
Inak, tvojim casom si plytvas sam.
nemas pravdu.ojkal si nad mojou vetou a nevies ju vyvratit v jednom prispevku.to znamena iba jedno. si slaboch a posmievac.kde sme sa to dostali.linux bol kedysi o ludoch,ktory si dokazali zastat svoj nazor.ty to nedokazes.si ako ten maly chlapec v simpsonovcoch co sa len vysmieva len s tym rozdielom ze ty nevies preco.
teraz mas pravdu,plytvam lebo stracam cas s debilom ktory chcel znehodnotit moj nazor bez toho aby dal o tom rozumny dokaz.
preto sa vymyslelo nieco take ako prezunkcia neviny.ma to rovnaky podklad.
časom tu asi začne riešiť aj gramatiku namiesto problémov.
idealman
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
mala zamena roli,teraz som posmievac ja.aspon viem preco
Inak, pouzitie verbalneho utoku pomocou dehonestujucich vyrazov je dokazatelne a prezunkcia neviny pri nom vyprsi do konca prvej vety.
PS.: Ojojojojoj, uz som videl co si dokazal. Ziadna krajna na svete nema statnu vlajku tej farby.
to nieje utok,to je zmena role len miesto tvojho ojojoj pouzivam svoje verbalne vysmievanie.
prezunkcia neviny plati pokial clovek neposkytne dokazy o vine.v tomto pripade som ziadal o dokazy ktore vyvratia moj nazor.pochopil si?
ty mas urcite na sebe trenky s napisom linux.mozno tam mas aj ten dokaz,ale v tom pripade si ho nechaj.v oboch pripadoch by to boli zas len sracky
Inak to ze ifconfig ludia stale pouzivaju koli prehladnosti jeho vypisov je rovnaka pravda ako to ze nastroj ip na rozdiel od ifconfig, reflektuje sucasny sietovy stack a ma vecsiu funkcionalitu.
V jednom ma pravdu, ze pokial je nastroj pouzivany, tak bynemal byt oznaceny ako zastarany. Zial, bol nahradeny vykonnejsim nastrojom.
no co, vsetci sme blazni... alebo sem tam lietadlo...
na buduce si odpust ojojoj.rad riesim take nuly ako si ty a zo 100% uspesnostou.
Ale pozeram ze ty to nedokazes. Si lama ktoru pripustaju k internetu za odmenu alebo za trest?
strasne ma bavi ked blbcovi dochadzaju sily a ostava mu moznost.priznat farbu,alebo ostat blbym
Ale, vies mi pripomenut ake tvrdenie som to mal vobec vyvratit?
Myslim ze by si sa mal naucit pocuvat ostatnych, alebo aspon citat. Potom mozes odhalit neobjektivitu.
Takze: doslovny preklad slova deprecated je neschvaleny. Zrovna nie hodiace sa pre tento pripad, viac moze pomoct napriklad wikipedia. Volne prelozene, deprecated znamena, ze to je este k dispozicii, ale z nejakeho dovodu sa to neodporuca pouzivat. Napriklad preto, ze existuje silnejsi nastroj, pripadne dokonca, ze v buducnosti planuje byt dany nastroj vyradeny.
Priklad, ze sa take stalo:
g++ v poslednych verziach s cislom 3 zacalo vypisovat, ze operator <?= je deprecated a cuduj sa svete, v novych verziach g++ operator <?= neexistuje :-)
A teda zaver z tohto prispevku: Ak je nieco v najnovsej distribucii, neznamena to, ze to nie je deprecated
To mystické, čo na celej veci je, je ten fakt, že musíš byť (bohužiaľ) priamym svedkom urážania inteligentného (múdreho) človeka, v tomto prípade WlaSaTého. Nedá mi nespomenúť čerstvú príhodu, kedy sa jedna osoba na tomto Fóre, na základe toho, že ju hrýzol pocit viny priamo verejne ospravedlnila WlaSaTému za to, že sa chovala pred pár rokmi voči nemu ako idiot. A aby som nehovoril o druhých, uvedomil som si, že ani ja som sa k Tebe nechoval pekne (za čo mi prepáč). To je tá pokora ...
ale beriem to. Aj ja som bol na teba veeelmi casto nahustilkovany. Takze pekne spravickuj, pekne komentuj, ja zatial idem spravit to diablo :)
a inak... je taka zasada - clovek bez mena moze byt aj cvicena opica. Takze trochu s nadhladom :)
Toto sa skutocne stalo:
Pomalym krokom sa vracali z lesa. Genko sedel na kybliku, ktory bol otoceny hore dnom, veselo hompalal nohami a s potmehudskou iskrou v ociach si pohmkaval znamu melodiu. Ked boli od neho uz len na par krokov, odrazu vyskocil na rovne nohy, spustil fanfary: "tram -ta -da - daaaa" a teatralne odklopil kyblik, aby vsetkym ukazal holu podstatu celej chvile ... jeden unikatne dlhy, spiralovito stoceny vykal
Z celého srdca ďakujem za odpoveď.
P.S.:
(Po tej konverzii na Microsoft som trochu prisprostelý a ťažko chápem súvislosti)
Predvcerom som kukal Tarkovskeho Andreja Rublova.
Co je to Microsoft - nejaka lahka droga?
Paci sa mi tento thread, je tu par vynimocnychych prispevkov a vlastne ... pri jeho citani som prezival nesmiernu pestrost pocitov