Ati 8.12 a OpenSuse 11.1
etc/X11/xorg.conf ?
skusal som to podla navodu na tejto stranke http://forum.fedora.cz/read.php?1,14485
no rozbehal som to ale blbne Comiz a aj 3D grafika napr ak zapnem 3D setric nefunguje to...Ma tu niekto postup ako to rozbehat v OpenSuse 11 to slo pohode.... ale b OpenSuse 11.1 klasicka instalcia zlyhava......
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
spravny je opisany na
http://en.opensuse.org/Howto/ATI_Driver
pripadne cez pridanie repozitara OpenSuSe11.1 (ak existuje)
mohol by ist aj 11.0 z
http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_Repositories#ATI_Video_drivers
pre 11.1 len prepises cislo...
(repozitare hdam pridat vies) tak ako instalovat SW, v tej instalci daj hladat fglrx alebo ati..
a zvol ten fglrx ovladac...
ten navod je stary a funguje tak akurat na OpenSuse 11 .Neviem ale preco mi pises ked si to sam neoskusal lebo postup ktory si mi dal ten mi krasne ide ale funguje len na OpenSuse 11 . skusal som ho aj na OpenSuse 11.1 Smola... nefunguje....apson nie s 8.12.. asi tak.....Ide to len zatial zasahom do nastavenia a to moc OKAS nie je ak to clovek nevie robit... Sam sa cudujem ze OpenSuse 11.1 a nema podporu u ATI ako nechapem...Naco vydavaju verizu ked nie je este doladene toto ???????????????
PRAVE ZE NEEXISTUJE !!!!!!! nechapem co BLBNU ?................... hmmm
Subjektivne 11.0 bola dotiahnutejsia ale 11.1 ma lepsi design..
# chmod 755 ati-driver-installer-8-12-x86.x86_64.run.
6. Build an rpm package for SuSE 11.1 X64.
# ./ati-driver-installer-8-12-x86.x86_64.run --buildpkg SuSE/SUSE111-AMD64
7. There should be a new rpm file called fglrx64_7_4_0_SUSE111-8.561-1.x86_64.rpm. Install it.
# rpm -ivh fglrx64_7_4_0_SUSE111-8.561-1.x86_64.rpm
This rpm builds a kernel module, installs the ATI software, libGL, and other X modules.
If there are any failed dependecies go back to yast2 and install them.
8. ATI / Mesa work arounds:
If the rpm from step 7 installed ok your still not done.
The Mesa package has its own libGL.so's in /usr/lib and /usr/lib64 that might be loaded instead of ATI's in /usr/X11R6/lib and /usr/X11R6/lib64.
??????
1 Launch the Terminal Application/Window and navigate to the /usr/share/ati
folder
2 With superuser permissions, enter the command "sh ./fglrx-uninstall.sh"
You have now successfully uninstalled the ATI Linux Proprietary Driver.
(napr bod 5. aby si ho spravil spustitelny vykonaj ten prikaz chmod 755 ... )
Ak tomu nerozumies tak si najprv prestuduj Intenzívny rýchlokurz príkazov Linuxu na tejto stranke (je tam aj chown po slovensky). Inak dobry pomocnik je tiez google.
Ja som pouzil google a nasiel henten navod, ktory vyzera ze vela ludom funguje tak neviem co sa stazujes. ATI nemam.
offtopic: kolko mas rokov? vzhladom aj na ostatne temy kam si pisal mam taky divny pocit, ze tu radu nehladas len chces provokovat a skakat do ludi ... tymto pristupom ti coskoro nebude nikto ochotny poradit. Do buducna sa skus lepsie vyjadrovat , najme vecne, a nepis hlava nehlava vety lebo sa tazko citaju.
,,,,Do buducna sa skus lepsie vyjadrovat , najme vecne, a nepis hlava nehlava vety lebo sa tazko citaju.,,, lolllllllllllllllllllllllllllll :)))
Budem si pisat ako chcem :) ty mi do buducna nepis ak sa ti nieco nezda ... sefe a ak mas pocity ze si ziedol mudost sveta bez na
www.pokec.sk ....
Ak tu je niekto zahundrany a netrpezlivy tak je to tvoj PROLBEM NIE MOJ nehadz to na mna je to o tebe... nepis ... som ta o nic neprosil...ale kto sa tu vecne nevyjadruje tak to som si vsimol na inej teme ked si riesia svoje problemy a jeden druheho urazaju nadavaju atd... ako keby ziedli mudrost sveta tak sa pytam KOLKO MATE ROKOV ? chalani ?.. hladam vazne radu tak KLUD
co sa tyka GOOGLE aj ja som si nasiel na nete kopec navodou ktore vravia ze idu ved aj to co som dal ja tiez to pisali tak vies ale vyskusam a vdaka....
Ako vazne ti dakujem za radu uz si nejak helfnem vdaka..