Pre pobavenie Linux a Microsoft

Sekcia: Ostatné 08.01.2009 | 00:09
Dotmindes   Návštevník
http://digitalne.stahuj.centrum.cz/microsoft-se-linuxu-neboji/
    • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 08.01.2009 | 16:09
      Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
      Pobavenie? :) Ja nad tym krutim hlavou a idem konstatovat:
      Krok 1. : Microsoft vyjadroval o Linuxe malo, a ked sa vyjadroval tak sa vyjadroval ohladom porusenia licencie ( dvojklik v GNOME a
      podobne chabe pokusy poskodit linuxovu komunitu ).
      Krok 2. : Microsoft zacina tusit ze Linux ma naozaj velku nadej na uplatnenie sa
      Krok 3. : Microsoft podpisuje zmluvu o vzajomnej spolupraci Novellu ( SuSe Linux ) a Microsoftu ( preco asi? priznavaju ze je Linux naozaj dobry a kvalitny operacny system a maju sa z coho ucit? )
      Krok 4. : Microsoft sa z linuxu smeje, ze nevyplnil cast trhu ktoru mohol. Tu asi aj s krokovanim skoncim. Oni dobre vedia co robia a preco pisu to co pisu, oni velmi dobre vedia, ze Linux ma velku sancu uplatnit sa, a iba kamufluju svoj strach. Budu prepustat 15% zamestnancov, teraz to bude vsetko oslabene a boja sa uderu zo strany Linuxu. Takze co nam ostava? Potopit ich :D Hrrrr na nééé
      There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
      • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 08.01.2009 | 19:16
        Dotmindes   Návštevník
        Pobavenie som myslel obrazne, je to len nadpis a nenapadol ma proste hned idealnejsi.Len som to sem slahol,ked sa to tyka linuxu. Urobte si nazor aky chcete.S tvojim nazorom docela suhlasim, ale osobne nejak nepreferujem tieto hadky win vs linux. Je to kazdeho vec a tisic ludi, tisic chuti. Nech sa smeju linuxu, alebo windowsu.Su to produkty ludi a oba maju v niecom muchy.
    • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 08.01.2009 | 17:00
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      smejem sa, smejem, no akosi neviem na com. nic vtipne na tom nevidim.
      • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 09.01.2009 | 14:16
        kret   Návštevník
        Na tomto fore ma vzdy zaraza, kolko je tu ludi, ktori maju velmi radi chytanie za slovicka. Komentujte temu, nie nadpis ;)
        • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 09.01.2009 | 15:12
          Dotmindes   Návštevník
          Toto je treti -krat za 2 alebo 3 dni co sa mi stalo na tomto fore, ze viac slo o riesenie prispevku ako problemu. alebo temy. Chcel by som vediet co by sa stalo keby som k teme doplnil zopar riadkov.Tu uplne stacilo trosku inak napisat nadpis ako by to urobili iny a uz je tu z toho ja neviem co....ako priklad : Pre pobavenie,pre rozptylenie. Je to proste jedno v tomto vyzname pokial niekto nechce hrat na blbostiach chytraka alebo nieje uzivatel sablon.Vtedy existuje len rozptylenie a vsetko ostatne je zle alebo hodne komentovania, ktore je zbytocne.

          Ako keby nedokazali trosku odbocit od svojej linie a skusit trosku predvidat. No ja asi pisem v tazkych hadankach. "Mozno s tym zacnem provokovat schvalne nech to niektorych prejde. " Zvysim dopyt a strati sa zaujem.


          Uz sa bojim tu pisat a kazdu vetu radsej citam 3x aby ma ktosi potom nesudil. a aby som sa potom nemusel 3 hodiny obhajovat. Poriadok musi byt, ale zas netreba ocakavat dokonalost. Sme ludia a nie stroje. Zbytocne pitvanie prispevku je tu vacsou prioritou ako riesenie.

          Podla mna by si niektory ludia s fora mali zahrat par hier aby trochu odstrcili pravidla a sablony.Nechcem to tu menit na bulvar, ale pisem svojim systemom a mozno keby ludia viac chodili medzi ludi tak by tieto zakladne veci ako male odlisnosti osobnosti dokazali viac chapat.


          dufam, ze sa nikto neurazil...,ale bez toho sa to asi ani neda...

          A ak ma niekto chyti prvy za slovicka tak ja musim robit to iste aby som obhajil svoje slova a to robit nechcem tak naozaj radsej ignorujte moje prispevky ak chcete komentovat skor ich znenie a mozeme zlikvidovat tieto zbytocne reci hned v zaklade.
          • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 09.01.2009 | 15:38
            Avatar gUbA Ubuntu, Debian  Používateľ
            Suhlas ;)
            sudo apt-get remove windows
          • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 09.01.2009 | 18:25
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            pianko ano? clanok som cely precital, no nic vtipne sa mi na tom nezdalo
            • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 09.01.2009 | 18:37
              Avatar borg Fedora  Administrátor
              mne sa zdaju tvoje odpovede vtipne
              • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 09.01.2009 | 18:53
                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                coze? moje odpovede? ved vies ze som vzdy za kazdu cenu vazny a vsetko beriem uplne vazne...
            • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 09.01.2009 | 19:52
              Avatar gUbA Ubuntu, Debian  Používateľ
              Preco by malo byt pianko??? Je to pravda. Stale sa tu niekto chyta za slovicka ;)
              sudo apt-get remove windows
            • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 09.01.2009 | 21:39
              Dotmindes   Návštevník
              Sak je pianko, nikto tu nenadava a pod. Len sa napisalo par nazorov. To nebolo specialne na teba S.H. Myslim, ze skor vseobecnejsie vyslovena minikritika na vec ktora vyzaduje riesenie a na to sa muselo uviest aj par prikladov aby clovek vedel ako to bolo myslene. Forum sa tak skvalitni.

              Mozno aj tvorcovia fora by sem mohli dat nejaku podzlozku vo fore kde by sa pisali nazory, kritiku alebo pochvalu.Tiez cesta k skvalitneniu.



              • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 09.01.2009 | 22:35
                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                ano to suhlasim. obcas sa vedie nieco typu "navrhy na zlepsenie", len skoda ze autori nemaju moc casu :(
                • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 09.01.2009 | 22:53
                  Dotmindes   Návštevník
                  To absolutne respektujem a chapem, ale naozaj by to bolo uzitocne.Asi si k nim "blizsie" skus to navrhnut.
    • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 12.01.2009 | 12:23
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Domnievam sa, že trochu chápem ako si to myslel s touto témou (Pre pobavenie Linux a Microsoft) do fóra. Lebo aj ja niekedy, keď posúdim, že sa to až tak nehodí do správičiek ale má akúsi (fun) informáciu o ktorú sa chcem podeliť s ostatnými (kto má záujem), tak jednoducho dám hyperlink do Fóra. Tak, ako si to spravil Ty.

      >>>>>>>>>>>>>>>>>>

      A teraz k samotnému článku (a.k.a. paškvillu) od českého autora Davida Sillmena na digitálne.cz ..
      Dal som si trochu námahy a vyhľadal ZDROJ - je to blog informationweek.com/blog/ od autora - Dave Methvin. A tento MS zamestnanec na svojom vlastnom blogu píše:
      As netbook mania (and sales) took off in 2008, it looked like Linux had a chance to be the netbook OS of choice. That is, until Microsoft brought XP out of retirement just for netbooks to use. Now, most netbooks run Windows, and it's likely to stay that way for a while. Still, there are two companies that might pose a threat to Microsoft in the netbook category: Apple and Google.

      Let's start with Apple. It doesn't have a netbook yet, and some people think Apple just won't get into this low-end territory. And no, the iPhone is not a netbook. Netbooks have big screens and keyboards, like a notebook. Neither is the MacBook Air; at $900, it's not anywhere close to a competitive netbook price range.

      If and when Apple delivers a netbook, two things seem certain: It will be elegant, and it will be expensive. Unlike the iPod and iPhone situation, Apple won't be entering the market with a unique product. The iPod defined its category, and the iPhone introduced the first decent phone-based browser. This time, Apple is up against established players such as Acer, Asus, Dell, and Hewlett-Packard. Apple might grab a chunk of this market, but it's unlikely it will dominate it.

      Google, on the other hand, could cause Microsoft some trouble. In the same way that Android on phones threatens Windows Mobile, Android on netbooks threatens Windows XP -- and whatever Microsoft designs to follow it. Google might, for example, put its Android operating system and apps store on a netbook.

      Android gets high marks for its browsing platform, as does Apple. Microsoft's mobile platform in general, and Internet Explorer in particular, venture into "utter fail" territory. While Internet Explorer on PCs is verging on version 8, Windows Mobile is still saddled with an archaic deviant of IE6. Microsoft just hasn't put in the effort to keep its mobile platform current.

      What are the chances that Google could venture into netbook territory? Pretty high. If that article is right, there don't seem to be a lot of technical hurdles. It's more a question of whether Google sees an opportunity in the market. It's not just an opportunity, it's a perfect fit. A tiny and inexpensive netbook is the perfect platform for Google's cloud-based services.

      Still, it's hard to count Microsoft out. The company has to retire its XP netbook offering when Windows 7 comes out. Can Windows 7 tame Vista's bloat in order to be an effective netbook OS?
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

      Kto si to prečíta, sa ešte len teraz naozaj pobaví a zistí, že autor (MS zamestnanec) sa vlastne venuje iba 1 téme: Čo urobí Apple a Google s novým fenoménom volaným - netbook ?? Nasvedčuje tomu aj samotný názov článku - Microsoft Dominates The Netbook, Unless ... Takže informácia písaná v tom českom článočku je zavádzajúca, nepresná a zlá...

      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 15.01.2009 | 15:15
        Majo   Návštevník
        Veď stači ísť do nejakej predajne s PC a všade je nalepené to pekné logo M$ a užasná veta blah-blah odporúča MS Windows Vista TM. A keby len odporúča, ale pchajú to všade. Osobne som sa nestretol žeby predajca ponúkol aj inú alternatívu. A tak menej skúsený uživateľ si prenajme Windows XY Office YZ, aby mu ten počítač vôbec bol k niečomu anemá ani tušenie, že sa to dá aj ináč. V tom je podľa mňa problém s trhom.
        Dezimformovanosť a nevedomosť
        • Re: Pre pobavenie Linux a Microsoft 15.01.2009 | 15:49
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          tak tak... chcelo by to rozsirit projekty ako je napriklad pclinux.cz, tam je zatial neajky malicky no coraz vacsi zoznam firiem ponukajucich aj linux, pripadne iba linux