Debian what release?
chcel by som sa opytat vas debianistov, ktore vydanie by ste mi odporucili stiahnut. rozmyslam nad tretim Debian GNU/Linux 3.1r7 alebo stvrtym Debian GNU/Linux 4.0r5. Chcel by som stabilne distoro, myslim ze s mojim HW by nemal byt problem. MB bude mat dva roky od vyroby a vsetko ostatne asi tiez. PC som skladal v july 2007.
Pocul som ze 4.0 je viac user friendly atd. ja chcem instalovat cez textovu instalacky a chcem vazne nieco naucit o OS, konfigurovat cez textove subory a nie cez nejake klikacie aplikacie.
mam pockat do 5.0? pouziva niekto starsie verzie ako 4.0?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ale odhliadnuc od trochu nestastnej stanovej argumentacie bude lenny (testing - buduce 5.0) asi najlepsie riesenie. teraz to bude testing, casom sa to prehupne do stabilnej distribucie, ktora bude udrziavana tak 3-4 roky.
alebo jednoduchym prepisanim /etc/apt/sources.list dosiahnes nepretrzity stav testingu, kde je sice moznost viacerych problemov, ale updatujes na nove verzie systemu a aplikacii dookola a do nekonecna.
P.S.: *.deb based distribucie nepouzivam, tak ma neber az tak vazne :-)
myslim, ze moja rada nie je zla. stable debian je momentalne uz dost stary, moze narazit na hromadu problemov, ktore su poriesene uz v testingu. napriklad rad by sa pripojil do internetu cez nejaku dobrotu, ktoru jadro nepozna...
Pozri si gentoo. Za tymto ucelom odporucam ( stiahnes si minimal , co ma nejakych 50mb tusim, vypalis a podla handbooku si instalujes gentoo, kompilujes vlastne jadro, nastavujes xorg podla teba.. vsetko je potrebne nastavit rucne ). Naposledy ked som gentoo instaloval, bol som 5 dni v konzole, vela ma to naucilo ( problem so zvukovkou, wide monitorom, a pod.. velmi velka haluz :) )
nemam kriveho slova na toto čudo :)
o siduxe co som pocul tak je celkom fajn
47 minut na stiahnutie ISO, 4 minuty na vypalenie a 2 minuty, kym som zistil, ze sa zasekne pri bootovani :-)
2986 KB za sekundu / 150 KB za sekundu na jednotku rychlosti palenia = 2986 / 150 = 19,91 nasobna priemerna rychlost palenia tohoto CD. nastavena bola 24x a vsetky CD sa mi zatial chovali normalne. len greenie nie. ale to bolo davno, niekedy pri verzii 3.x