zvuk openSUSE 11.1
vedel by mi niekto nejak poradit ??? zvukovu mam 3D sound blaster pro compatible sound 16 bit integrated
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
a to je ktora, cmi-8330?
respektive, ktora generacia pocitacov to je, skus na zaciatok prikazy:
#ci ju najdeme na PCI zbernici
/sbin/lspci
#ci ju najdeme na USB zbernici
/sbin/lsusb
#ak ju tam nenajdeme, tak jaky je tam procak ze by sme odhadli ci je ta zvukovka na ISA zbernici ktora sa listuje dost odlisnym sposobom (meskor ak bude treba)
cat /proc/cpuinfo
alebo ak ho mozes otvorit a mas baterku, tak posvietit si a najst nejaky integrac co ma na sebe napis audio alebo notu a opisat si co je na nom.
vyhodil toto:
prikaz /sbin/lsusb pise ze neexistuje taky subor...
Ale len tak strelim, skusil si v mixeri pohybat s klikatkami? A ak ano, tak s akymi vysledkami?
hmm akose nevopcham tuna sa pise ze tam je 16bitova
Inak ked si to skusal, tak to zobrazilo nieco o zvukovke alebo to dovolilo supat s posuvatkami alebo to zahlasilo nejaku chybu? Dal si aj UN Mute, teda povolenie hlasitosti? Skusil si tam vopchat aj sluchatka do nejakej diery?
Snad ti to pomoze ...
skusal som alsaconf tak mi naslo 3 zvukovky: ak vyberem jednu z prvych 2 moznosti vyzera to tak ze mi to nacitalo OK ale po restarte zvuk stale ide len zo sluchatok , a 3tia mozsnost vypise chybavu hlasku... tak nwm
a este ma zaujala jedna vec... po dokompilovani alsy vypisalo ze vsetky zvuky su nastavene na mute...no po restarte zvuk isiel (samozrejme len sluchatka) a v KMix ani v alsamixer neboli naznaky toho zeby tam bolo mute...
Z tej stranky si skusil aj toto :::
Tak jsem to nakonec rozchodil, do /etc/modprobe.d/sound stačí přidat options snd-hda-intel model=laptop
???
Ja som narazal hlavne na toto, ze ako to ten T-pek nakoniec vyriesil. Mne totiz toto pomohlo tiez (tiem mam na botebooku Azaliu Intel)
Inak by som zvolil tu prvu moznost, ktoru ti vyhodilo alsaconf
stale to ide len do sluchatok skusil som aj to co si ty urobil ze som alsu odznova cez yast2 naisntaloval no nic...
nemohol by si mi tuna prepisat co mas ty v /etc/modprobe.d/sound ak by ti to nevadilo
Momentalne mam Fedoru 10, ale tiez som si musel vytvorit subor sound v etc/modprobe.d
v tom subore mam tieto 3 riadky :::
options snd slots=snd-hda-intel
alias snd-card-0 snd-hda-intel
options snd-hda-intel model=laptop
Potom bolo treba uz len restertovat a zvuk mi normalne isiel (samozrejme mam nahodenu aj alsu)
Mne sa to na notebooku vzdy podarilo rozbehat tym sposobom, ktory som popisal vyssie ...
Skus napisat na nejake openSuSe forum, co ti tam nato povedia, inak netusim ...
mosno to ma nejaky vplyv
Ked mas KDE: skusil si uz dat: System-System Settings – Sound a tam si nastavit svoju (zvukovku) -- v mojom pripade je to : HDA ATI SB (AD198x Analog)
Alebo pre Gnome: v Ovladani Hlasitosti nastavit Device na HDA ATI SB (Alsa Mixer)