zvuk openSUSE 11.1
vedel by mi niekto nejak poradit ??? zvukovu mam 3D sound blaster pro compatible sound 16 bit integrated
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
15.1.2023 bola vydaná tretia minoritná verzia MX linux 21.
Zdroj: MX Linux
Vývojári linuxovej distribúcie OpenMandriva predstavili užívateľom novú rolling-release edíciu s názvom ROME. Táto edícia OpenMandrivy má vyplniť priestor medzi stabilnou a vývojovou vetvou s častejšími aktualizáciami softvérových balíčkov.
Zdroj: LinuxExpress
Po dlhej dobe bola dnes uvoľnená nová verzia Retro Virtual Machine(2.1.0). Jedná sa o veľmi zaujímavý emulátor ZX Spectra a jeho klonov. Okrem iných noviniek, dokáže nová verzia emulovať aj Sega Master System. Okrem podpory Windows a MacOS, je Retro Virtual Machine samozrejme dostupný aj pre Linux.
Zdroj: Retro Virtual Machine
Po dvoch rokoch vývoja oznámila vydanie desktopového prostredia Xfce 4.18, ktorej cieľom je poskytnúť klasický desktop, ktorý na svoj chod vyžaduje minimálne systémové prostriedky.
Zdroj: xfce.org
Podpora formátu JPEG XL bola odstránená z prehliadača Google Chrome / Chromium.
Na stránkach zive.cz sa objavila recenzia na českého výrobcu miniPC, firmu Asome. MiniPC má rozmer 178x178x34 mm a je osadený procesorom AMD Ryzen 7 PRO 5700G 4,6 GHz 45-65W s momentálne najsilnejšou integrovanou grafickou kartou, 16 GB RAM a 1 TB SSD. Ako operačný systém je použitý Win11 Pro. Pre menej náročných užívateľov je k dispozícii i verzia s AMD Ryzen 5 PRO 5650GE 4,4 GHz 35W.
Zdroj: Zive.cz
Bola vydaná verzia 3.4 3D modelovacieho a animačného nástroja Blender. Novinka obsahuje vylepšenia renderera Cycles, nové editačné nástroje, vylepšenia výkonu a mnoho ďalších noviniek.
Zdroj: blender.org
Štát nasadil druhú časť svojho pokusu riešenia situácie s potenciálne otravnými marketingovými volaniami, keď začal umožňovať obyvateľom a firmám takéto volania blokovať zaradením svojho čísla do štátneho zoznamu pre zamedzenie nevyžiadaných marketingových volaní. Do zoznamu je možné číslo zaradiť na stránke nevyziadanevolania.sk.
Zdroj: dsl.sk
Populárna knižnica pre komunikáciu s webovými servermi cURL vo verzii 7.86 pridáva experimentálnu podporu WebSocket API. Okrem toho v novej verzii nájdeme aj opravy rôznych bezpečnostných chýb.
Spoločnosť Google vydala prehliadač Chrome vo verzii 107. Nová verzia podporuje hardvérové dekódovanie HEVC. Stručný prehľad zmien je dostupný na chromestatus.com.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
a to je ktora, cmi-8330?
respektive, ktora generacia pocitacov to je, skus na zaciatok prikazy:
#ci ju najdeme na PCI zbernici
/sbin/lspci
#ci ju najdeme na USB zbernici
/sbin/lsusb
#ak ju tam nenajdeme, tak jaky je tam procak ze by sme odhadli ci je ta zvukovka na ISA zbernici ktora sa listuje dost odlisnym sposobom (meskor ak bude treba)
cat /proc/cpuinfo
alebo ak ho mozes otvorit a mas baterku, tak posvietit si a najst nejaky integrac co ma na sebe napis audio alebo notu a opisat si co je na nom.
vyhodil toto:
prikaz /sbin/lsusb pise ze neexistuje taky subor...
Ale len tak strelim, skusil si v mixeri pohybat s klikatkami? A ak ano, tak s akymi vysledkami?
hmm akose nevopcham tuna sa pise ze tam je 16bitova
Inak ked si to skusal, tak to zobrazilo nieco o zvukovke alebo to dovolilo supat s posuvatkami alebo to zahlasilo nejaku chybu? Dal si aj UN Mute, teda povolenie hlasitosti? Skusil si tam vopchat aj sluchatka do nejakej diery?
Snad ti to pomoze ...
skusal som alsaconf tak mi naslo 3 zvukovky: ak vyberem jednu z prvych 2 moznosti vyzera to tak ze mi to nacitalo OK ale po restarte zvuk stale ide len zo sluchatok , a 3tia mozsnost vypise chybavu hlasku... tak nwm
a este ma zaujala jedna vec... po dokompilovani alsy vypisalo ze vsetky zvuky su nastavene na mute...no po restarte zvuk isiel (samozrejme len sluchatka) a v KMix ani v alsamixer neboli naznaky toho zeby tam bolo mute...
Z tej stranky si skusil aj toto :::
Tak jsem to nakonec rozchodil, do /etc/modprobe.d/sound stačí přidat options snd-hda-intel model=laptop
???
Ja som narazal hlavne na toto, ze ako to ten T-pek nakoniec vyriesil. Mne totiz toto pomohlo tiez (tiem mam na botebooku Azaliu Intel)
Inak by som zvolil tu prvu moznost, ktoru ti vyhodilo alsaconf
stale to ide len do sluchatok skusil som aj to co si ty urobil ze som alsu odznova cez yast2 naisntaloval no nic...
nemohol by si mi tuna prepisat co mas ty v /etc/modprobe.d/sound ak by ti to nevadilo
Momentalne mam Fedoru 10, ale tiez som si musel vytvorit subor sound v etc/modprobe.d
v tom subore mam tieto 3 riadky :::
options snd slots=snd-hda-intel
alias snd-card-0 snd-hda-intel
options snd-hda-intel model=laptop
Potom bolo treba uz len restertovat a zvuk mi normalne isiel (samozrejme mam nahodenu aj alsu)
Mne sa to na notebooku vzdy podarilo rozbehat tym sposobom, ktory som popisal vyssie ...
Skus napisat na nejake openSuSe forum, co ti tam nato povedia, inak netusim ...
mosno to ma nejaky vplyv
Ked mas KDE: skusil si uz dat: System-System Settings – Sound a tam si nastavit svoju (zvukovku) -- v mojom pripade je to : HDA ATI SB (AD198x Analog)
Alebo pre Gnome: v Ovladani Hlasitosti nastavit Device na HDA ATI SB (Alsa Mixer)