Problemy s Kubuntu
1.nemozem sa pripojit na internet...neviem kde sa vytvara nove pripojenie....nieco som tam nasiel a tam dam IP adresu atd. ale stale mi pripojenie nespravi..mam internet kde treba zadat meno a heslo ale ono sa to na ziadne heslo ani meno nepyta...
2.po starte PC ked si vyberam OS tak nechcem aby bol linux uplne hore...chcem tam mat win.XP...menu.lst som uz nasiel ale ked ho chcem prepísať tak mi tam niečo píše....
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Klik na ten subor pravou mysou a vyber tam ze editovat ako root.
Alebo spusti editor ako root v konzole: sudo tvojeditor.
Aby ti niekto poradil s tym pripojenim napíš sem AKÉ je to pripojenie.
http://www.ferimex.com/
Máš tam nejaký wifi manager?
Alebo napíš v konzole:
iwconfig
a daj sem čo ti to vypíše.
lo no wirelless extensions
eth0 no wirelless extensions
eth0 no wirelless extensions
Z toho výsledku to vypadá, že ti nefunguje
žiadne wifi zariadenie, bud nieje vôbec nainštalované, alebo len nieje zapnuté.
pci-karta, alebo USB-adaptér, alebo niečo iné? A máš to v PC alebo v notebooku?
naozaj, nehnevaj sa - ale takto sa nikam nedostaneme. ked sa ti pokazi auto, tiez technikovi do telefonu nehovoris farbu a pocet kolies..
"ferimax" vo výpise?
Tam je aj forum na otázky:
http://forum.kubuntu.sk/
napíš tam do konzoly: lspci
a vo výpise hľadaj či ju systém aspon našiel.
Pravdepodobne nemáš nainštalovaný driver.
Wifi sa zapne takto:
sudo ifconfig wlan0 up
V Kubuntu musí byť nejaký wifi nástroj napr K-wifi alebo kwlan...tam sa to dá všetko nastaviť, aj meno a heslo, lenže tebe tá wifi nefunguje súdiac podľa toho výpisu.
ifconfig
.Alebo sa mi ozvi na jabber (kontakt v profile) a vyriešime to. Potom sem napíšem ako aj pre ostatných.
Ale môžem sa mýliť, možno Ap klient sa systému javí ako Lan, a nie ako wireless, neviem...
A to pppoe sa dá spustiť jednoducho aj cez konzolu
sudo pppoeconf .
Podľa tohoto som usúdil, že to má AP a ethernetom pripojené. Je aj možnosť, že ten kábel je vlastne koaxiál z wifiny na anténu, ale to pochybujem, pretože ten kábel by musel byť veľmi krátky. No ale nech nám to poviem konečne on ako to je.
tetraz mam ubuntu a nastavit sa do da prikazom pppoeconf