Asus eee + programator
ale nesplanala to co hladam, tiez rozmyslam nad kupou tejto "srandicky" nie na hranie a chat, ale na kodenie, PDF a na intraku ci vo vlaku aj na niekolkohodinovu realnu pracu... co vy na to je tento subnotebookbook na to vhodny ? Konkretne myslim typ: Asus EEE 901 stretol som sa zatial iba s nazormy beznych userov, kt. si na kompe maximalne pozru postu, pripadne web... ale realnu pracu nespominal nikto... Doteraz som mal skusenosti iba s desktopmi, ale nevyuzity cas pri cestovani, prip. v skole by trebalo nahradit nejakym notebookom.
Vopred vdaka za vase nazory :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
- vysoka mala neergonomicka a navyse tepla az horuca klavesnica (pozor na karpalny tunel, hovorime tu o 12-16h kodovania denne)
- mali a nekvalitny display (oci)
- nizko polozeny display (krcna chrbtica, stale musis byt zhrbeny)
Po 2 rokoch som notebook zahodil a vratil som sa spat k normalnemu desktopu (std klavesnica KB-9810 + 19" LCD display + krabicka pod stolom).
Notebook - Na cestovanie, pisanie mailov ano, na programovanie nie. Moj nazor.
pouzivam externu :)
- mali a nekvalitny display (oci)
- nizko polozeny display (krcna chrbtica, stale musis byt zhrbeny)
To sa da tiez vyriesit externym monitorom. Ja si osobne pracu iba na desktope neviem predstavit - potrebujem mat velke mnozstvo dat so sebou.
Zhrbenie a deformacia chrbtice taktiez nieje idealna zalezitost ( hlavne ak clovek sedi na posteli v tureckom sede a je skrceny pri notebooku, ma to svoje miesto pri utvarani skoliozy a lordozy - vytoceniu stavcov a pod. taktiez osobne skusenosti.. )
Po roku som sa vratil spat na klasicky desktop, 19' wide, skrinka pod stolom a klasicka mys a klavesnica.. Na notebooku citam niekedy vecer v posteli PDFka alebo pozeram maily, popripade sa na tom dobre pozeraju filmy. Na cestovanie taktiez idealne. Na programovanie rozhodne neodporucam. + maly display kazi oci.. Ako prenosna stanica ehm na kodenie stranok pocas cesty vlakom sa to da, ale na seriozne programovanie odporucam desktop..
Z iného pohľadu - máme v ročníku chalana čo má túto "srandičku" a je to tiež "kódič" a je s tým veľmi spokojný, dlho mu vydrží batéria, nízky počet pixlov na výšku (vidíš menej kódu), nieje až taký problém, je to brutálne prenosné (ak teba okolný hluk pri kódení nevyrušuje, tak to v klude môžeš vytiahnuť aj v trolejbuse - to si ja s mojou 15,4" dovoliť nemôžem).
Na záver len spomeniem, že aj ja som premýšlal nad kúpou tohto netbooku, len ja som velmi neveril tomu malému displayu, takže bez predošlého oskúšania by som si ho nekúpil...
Dobry PC je ten co bude pouzitelny na 70% veci aj o 2 roky a eee take nieje. Toto nestiha dobu podla mna uz dnes.