ako na klavesnicu vo winxp aby sa spravala ako unixova?
mam taky problem, potrebujem sem tam pouzit win xp a pod nim pisat velkymi pismenami v akomkolvek programe,lenze ked pisem velke pismena aj s diakritikou, tak to vyzera nasledovne:
OHNIVá LíšKA SKáčE CEZ HNEDéHO PSA.
neviete niekto ako s tym vysrat? Idealne by bolo aby sa mi klavesnica spravala presne ako pod linuxom - aby fungovali velke pismena, aby spravne fungovala AltGr klavesa a nie tak nedotiahnuto ako je to defaultne v xpckach.
este raz sa ospravedlnujem za offtopic, ale myslim ze najvacsia sanca najst niekoho kto sa stretol s podobnym problemom je prave na tomto fore.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ak chces aby to bolo normalne tak ked chces velke pismeno tak stlac najprv shift + dlzen a potom drz shift a pismeno ktore chces. normalka
no to mi je jasne, len ked napriklad vypisujes na vykres dve A4 textu s diakritikou tak takymto sposobom je to dost o hubu. Jedna sa mi o to ze ked stlacim napriklad klavesu "8/á" tak aby mi to napisal win ako kazdy normalne spracovany OS (linux, Mac OS, ...) cize "Á".
k tomu AltGr este doplnim - v linuxe ked stlacim napriklad "AltGr + ú" tak sa mi napise ten znak co je naznaceny na klavesnici ako anglicky (cize lava hranata zatvorka) vo win mi to vyhadzuje znak rozsahu "÷" ktory by podla mna nemal byt na tej klavese vobec namapovany.
...mam tam linuxovu distribuciu podla vlastneho vyberu, ale bohuzial niekedy musim makat v autocade (ked je vyzadovany dwg format) a ten pod wine jak je zname nejde a vo virtualizacii ho nema pri tych projektoch co spracovavam vyznam ani spustat
asi by bolo najlepsie pouzit to co navrhoval kolega dole o prehodeni malych pismen na velke...