Instalacia Absolute Linux
Instalujem Absolute Linux na svoj stary PC - Pentium II, 366MHz, 94MB RAM, 6GB HDD. Instalacne CD sa mi bez problemov nabootuje a vyhodi sa mi SETUP. Zadam cielovy disk a instalaciu z CD a automaticky sa mi spusti instalacia kde mi nainstaluje vsetky baliky co zabera viac miesta ako mam na disku takze instalacia sa po chvili zastavi. Potreboval by som zistit ako si tie baliky vyberiem sam aby to voslo na ten disk.
Vdaka.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
co keby si z toho urobil jednu particiu? teda jednu na system a nejaky ten swap...
2 systemy na 6GB... a ja ze som najvacsi blazon na tomto fore...
Mozno je to tym, ze nesplnas minimalne poziadavky na dany typ instalacie (RAM, nealokovane miesto na disku ktore si uz priradil oddielu, ...)
Minimalna RAM pri tomto distre je myslim 64MB a niekde na fore som nasiel ze Absolute po instalacii zabera okolo 1,8 GB. Disk sa mi ale zda byt v poriadku pretoze pred tym som ho mal sformatovany na FAT32 a mal som tam ulozene filmy a dokumenty.
Cim to len moze byt?
Skusal som ale aj ine distra ale tie mi vacsinou zlyhaju uz pri bootovani takze sa nedostanem ani k instalacii.
Obvykle maju instalacne CD aj volbu "skontrolovat instalacku" kde sa overuje kontrolny sucet suborov na nom obsiahnutych. A tak isto je mozne overit kontrolnym suctom aj samotne ISO image.
A v neposlednej rade by som odporucil aj skontrolovat ci mas naozaj dostatok RAM, ten SWAP pomaha len obcas a rychlosti to neprida. A tak isto by som odporucil aj skontrolovat pamet napriklad cez memtest, ten tiez pribaluju na instalacne media.