neviem sa pripojit na net
CD co som mal prilozene pri kupe SMC je len pre Win a nejde mi spustit vo Wine, zahlasi mi error.
dakujem za kazdu radu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Zariadenie je Wireless USB Adapter SMC model- SMCWUSB-G, part no: 98-012084-552,
pripajam sa s nim na moj ruter
Predpokladam, ze 2.4 je verzia jadra distribucie, ktoru mas na CD z PC-Revue.
Odporucam stiahnut nieco novsie, nejaka nova distribucia by ti mohla tvoj USB Wireless Adapter najst a bez problemov by si ho mohol pouzivat.
google ti pomoze pri najdeni ich domovskych stranok kde si budes moct stiahnut.
Vyskusaj viacere a uvidis, ktore ti najviac sadne a najme splni tvoje ocakavanie ohladom HW.
Takze poradim ti, pokial si novacik.
1. Skusil by som Ubuntu. /download/
2. Greenie, je to slovenske distro, ale taktiez vychadza z Ubuntu. /download/
3. Tiez Mandriva je super distro. /download/
Osobne ti odporucim, aby si si radsej stiahol celu distribuciu na novo , tak ako poradil Lubos , bude to urcite jednoduchsie ako to skusat spojazdnit na aktualnej a v novom jadre by sa uz mohol vyskytovat aj driver pre tvoju wifi (teda ak je to nejaka novsia wifi ako rok 2005).
ked to hodim na cd bude sa dat s toho nabootovat? lebo inak to nedokazem spustit.
moja cd mechanika ma silne problemy a z usb kluca to asi nepojde spustit.
Alebo Debian v tej dobe este nemal nainstalovany program na napalovanie?
Vyskusaj, napis. A s cim ma problemy tvoja mechanika?
Ake subory sa daju spustit cez WINE v linuxe?
Ake subory mas na mysli?
1- napalil som to na cd- je to bootovatelne ale moja cd mechanika ma problemy-nevie to precitat
2- z usb to nespustim lebo nemozem bootovat z usb
3- instalcny iso subor z usb nedokazem v Linuxe co mam nainstalovany nijako spustit
myslim ze ten notebook mozem zahodit.
Ak mate este nikto nejaky napad sem snim. mam jedinu poziadavku pripojit ten pc cez wifiusb na internet
-po restarte napise Debian 3 x x, Loading.... niekedy bez toho loading
- a ostane len blikajuci kurzor, cd prestane citat a nieje ziadna aktivita.
skusal som to viac krat vzdy to iste,
a neda sa len skopirovat tie ovladace na wifi usb co mam do niektoreho adresaru aby mi fungoval v tej verzii co mam?
Je to urcite dobre napalene? Nemas este doma nejake ine CD bootovatelne?
jedine co sa mi podarilo nainstalovat bol ten Linux z org cd z PCRevue.
Takze system tam mam ale neni mi k nicomu lebo sa nemozem pripojit na net. A to bol vlastne jediny dovod preco sa pokusam toho dedouska ozivit,
a ked nabootujem z diskety neda sa nejako dostat na usb?
neviem ake ovladace tam musim nahrat aby mi fungovalo cd a pripadne usb. poradias mi?
Musi ti pomoct nejaky iny diskuter.. :-P
Nahod na disketu a mozes bootovat aj z usb.