čítanie ext3
potrebujem poradiť nejaký program ktorý mi bude vo viste čítať ex3 patrície čo mám v linuxe.lebo pred 5 dnami som si ju dal na pc kvoli autoCAD-u. skúsil som už LinuxReader a Ext2IFS 0.3 ale anijedno mi nešlo. v readery mi disky ukázalo ale ked som klikol otvoriť nič sa nedialo. a ext2 mi disk pripojilo ako keby fakt patril do visty ale ked som dal otvorit tak mi hodilo, že tento priečiok je prázdny, ale jeho celkovu velkosť a aj častť zaplnenia mi ukazovalo.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Skús si teda mrknúť ešte tú stránku, možno Ti tam niečo pomôže.
na nebude to tou vistou? že nejako dobre nepodporuje tie programy? bo na XP som to videl, že to ungovalo tak ako malo..
Nemáš náhodou linux partíciu vytvorenú ako LVM ?
Pretože, čo sa týka "Ext2 Installable File System for Windows":
* LVM volumes are not supported, so it is not possible to access them.
The current version of Ext2 IFS only mounts volumes with an inode size of 128 like old Linux kernels have.
Some very new Linux distributions create an Ext3 file systems with inodes of 256 bytes. Ext2 IFS 1.11 is not able to access them.
Run (under root)
tune2fs -l /dev/sda1 | grep Inode
If it returns inode bigger than 128 then you are stuffed until the Windows driver is updated.Mam Vista/Mandriva a u mna by to znamenalo preformatovat disk s parametrom, ktorym nastavim velkost inodes na 128 bytov, pretoze MDV default formatovanie nastavuje 256.
co sa mi teda nechcelo a tak som hladal dalej kym som nenasiel http://www.ext2fsd.com
to 2fsd som tiež vyskúšal. aj som sa dostal dalej. disk mi zobrazí tak isto ako windowsový. čiže aj celk veľkosť +zaplnenie ale po otvorení je prázdny. skúšal som ho aj cez príkaz. riadok mountnuť. tak mi dalo že to spravilo a nezistili sa chyby. a stále nič.
to je všetko. a už fakt neviem čo mám ešte urobiť
lvm --help
. v opacnom pripade ani program s nazvom lvm nebudes mat nainstalovany, domnievam sa.Nech si prečíta ten odkaz, tam má všetko....
"comand not found"
Mandriva Linux One, the LiveCD version with the option to install to hard disk does not have support for configuring LVM. We think that LVM configuration is an option in Mandriva Linux Powerpack, but we are yet to review that edition of Mandriva Linux. In Mandriva Free, LVM is not the default, but toggling to “Expert Mode” during the installation process gives you the option to configure LVM.
Using Linux LVM adds a layer of flexibility to disk storage management that is not possible with the traditional method of disk partitioning. Like Fedora, StartCom, CentOS, and Debian, Mandriva Free has the option for automatic LVM partitioning. With Openfiler and Foresight Linux, however, you have to do it manually, which means that you must have more than a basic understanding of LVM in order to configure LVM in these two distros.
- aj keby som sa nemylil, nie je vylucene, ze stuntman predsa len pouziva LVM. Ibaze silne pochybujem, ze v takom distre ako je MDV by mal diskove oblasti pod LVM a pritom nemal nainstalovany program lvm. Neviem ci sa to vobec da, ale ta predstava je pre mna ... velmi zvlastna. Ale dobre, v spravcovi diskovych oblasti
diskdrake
(pristupny aj z mandrake control centre=mcc) by sa to mal dozvediet tiez -> vid tvoj uzitocny link- to by som skor uveril ze na svojich oddieloch pouziva kryptovanie suboroveho systemu, (nemusi byt nutne riesene cez LVM)
- chcelo by to komentar niekoho kto pouziva a pozna Mandrivu (predsa len Fedora je asi o niecom inom, pouziva zrejme ine konfiguracne nastroje a niektore technologie pouziva skor ako ine distra) a zaroven LVM na MDV. Ja to nie som, a ani k povodnej teme uz nemam co dodat, kedze ext2fsd ktory som u mna na Vista Home Premium instaloval typicky s admin pravami a podla dokumentacie, funguje ako ma.
- ja osobne by som hladal chybu v nespravnej instalacii ext2fsd drivera vo Viste, v nespravnom odinstalovani predchadzajuceho drivera Ext2 IFS, a tak ...
lvm help
. Pripadne rovnolvdisplay
. Ale to nevadi, podla chybovej hlasky balik lvm2 nemas nainstalovany.takže šetkým dakujem za rady..