"dd bs=128k if=/dev/sda of=/dev/sdb"
"dd bs=128k if=/dev/sda of=/dev/sdb"
kde /dev/sda je zdrojovy disk a kopcil som to na tu 40ku
potom co som zadal ten prikaz nejde ani klavesnica ale na bedni svieti cervene svetlo ze disk pracuje
ale uz to ide 2 hodiny a stale nic sa nedeje
ako dlho trva dokym sa to prekoci?? nemam to rebootnut .mne sa to nejako nezda nejde klavesnica ani disk nejako hlasno nepocujem ze by pracoval
vdaka za radu snad stym ma niekto skusenost
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a ako sa da vypisovat priebeznny stav pokial som cital tak dd touto funkciou neopliva ak mozes porad .fakt by bolo dobre zistit ten priebezny stav ci to vobec neco robi
uz som to raz po hodine restartol a potom ked som dal fdisk -l tak mi ukazal ze tta 40ka je presne tak isto rozdelena ako ten 10gb jediny rozdiel bol v tom ze 40ka mala viac volneho miesta
ale aj tak som to dal spravit este raz a dobi sa to az doteraz.zatial nemam to srdce to zasa restartnut a tak cakam :)
Ked chces vediet aktualny stav, tak treba programu hodit signal USR1. Napriklad na inom terminali
killall -USR1 dd
. Mozno je aj iny sposob, ako hodit USR1 cez klavesnicu, rad sa necham poucit.- toto je najhorsi sposob kopirovania dat. fakt nechapem, preco to robis takto
- takymto sposobom (zrejme) stratis tych zvysnich 30gb na novom disku (ale mozno to pojde upravit)
- atd., atd....
- Je to jednoduche (predpokladam) :)
- Toto sa da urobit, grow vie snad kazdy FS, horsie je to, ze particia zrejme nebude koncit na konci cylindra.
- atd., atd....