Zdravim, tu je moj problem -> doteraz som pouzival Win XP SP3 s 2HDD (NTFS), jeden 320GB na ktorom bol system a druhy 1000GB s datami. Dnes som sa konecne dostal k instalacii ubuntu (8.10 64k), na 320GB som vytvoril novu 150GB ext2 particiu pre linux system (cez Partition Magic). 1000GB HDD (NTFS) s datami, ktore som chcel pouzivat aj na linuxe som pri instalacii ubuntu z CD oznacil ako swap ale nenaformatoval. Disk monentalne vo windowse nevie namapovat ani Partition Magic a Linux tiez nie. Je moznost ze nestratim vsetky svoje Data na 1TB Disku? Dik, Bubo
Ten 1TB disk...mal si mu pri instalacii priradit pripojny bod /home (najlepsie, ked tam budes davat data) a neformatovat ho.
Teraz neviem co si tam porobil. Ja som iba vysvetlil....poradi ti niekto iny.
Ubuntu normalne pri instalacii vie zmenit velkost particie, alebo sa doinstalovat k Windowsu na Windows particiu....to len do buducnosti. Disky si uprav priamo pri instalacii Ubuntu. Nemusis pouzivat Partition Magic. A ked sa nepomylis, nemal by si ani stratit data.
ok novinka> ked vytvorim novu tabulku oddielu tak pri moznosti 'nepouzivat tuto oblast' mi to taktiez nezaznaci moznost 'formatovat disk', ale tentokrat sa radsej spytam predtym ako nieco znovu dod*bem, pomoze mi to?
Kolko mas RAMky?
No a ten 1TB disk nastav ako /home, a "formatovat disk" sa neda odznacit?
No ale uz ti nemam ako poradit, lebo s tymto nemam ziadne skusenosti viac menej. Dufam, ze sa najde niekto skusenejsi ako ja a pomoze ti to vyriesit.
skusil som dat moznost 'nepouzivat disk' pri ktorej ako pri jedinej okrem swapu bola moznost formatovat disk nezaznacena. Ak toto nepojde, bud si hodim slucku, alebo neviem :D
https://help.ubuntu.com/8.10/installation-guide/ia64/non-debian-partitioning.html
Prečítať a potom sa znovu pýtať.
:-)
moj momentalny problem je> kedze 1tb hdd bol ntfs (az potom pridany swap) podarilo sa mi subory recovernut ale niektore su bez nazvu (vacsine nazov ostal) a su vsetky v 1 foldri. poznate niekto software na zatriedenie suborov s5 do foldrov, popripade pridanie do jednotlivych foldrov podla autora/albumu ... hudba je jedine co potrebujem triedit, ostatne nie je az tak podstatne